Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Joe Biden, interzis de Vladimir Putin în Rusia. Cine sunt cei 13 americani puși pe ''lista de interdicţii'' a Moscovei

Rusia a anunţat marţi că preşedintele Joe Biden, fiul său Hunter, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken şi alţi responsabili americani de rang înalt au fost plasaţi pe o aşa-numită ''listă de interdicţii'' cu persoane care nu au dreptul să intre pe teritoriul rus. Şi premierul canadian Justin Trudeau se află pe lista ruşilor, întocmită ca represalii pentru sancţiunile occidentale impuse Rusiei după războiul din Ucraina, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 15.03.2022 , 19:09

Joe Biden, interzis de Vladimir Putin în Rusia. Cine sunt cei 13 americani puși pe ''listă de interdicţii'' a Moscovei
Joe Biden, interzis de Vladimir Putin în Rusia. Cine sunt cei 13 americani puși pe ''listă de interdicţii'' a Moscovei - Profimedia

Moscova a anunţat marţi că Joe Biden, secretarului de Stat Antony Blinken şi alţi oficiali de rang înalt au fost incluşi pe o ”listă de interdicţii”, care-i împidică să intre în Rusia. Pe listă se mai află secretarul apărării Lloyd Austin, directorul CIA, William Burns, consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, şi fostul secretar de stat Hillary Clinton. 

Generalul Mark Milley, șeful statului major al SUA, Jacob Jeremiah Sullivan, consilier de securitate națională, Jen Psaki, secretar de presă al Casei Albe, Daleep Singh, consilier economic, Samantha Jane Power - administrator al Agenției pentru dezvoltare internațională, Robert Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, Adewale Adeyemo, secretar al Trezoreriei, Reta Jo Lewis, președinte al Băncii Export-Import a SUA. De remarcat este sancționarea lui Hunter Biden și Hillary Clinton care nu ocupă în prezent funcții de rang înalt.

Lista cu cele 13 persoane indezirabile în Rusia întocmită de Moscova este un răspuns răspuns pentru sancţiunile impuse de Washington împotriva unor oficiali ruşi după invazia asupra Ucrainei.   Ruşii i-au interzis intrarea în țară și premierului canadian Justin Trudeau, potrivit Reuters. MAE rus a precizat totuşi că menţine relaţiile oficiale cu Washingtonul şi, dacă va fi nevoie, va face în aşa fel încât să se poată desfăşura contacte cu persoanele de pe acea listă

Articolul continuă după reclamă

Pe de altă parte, Statele Unite au anunţat, marţi, noi sancţiuni care-l vizează pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe soţia acestuia, dar şi alte persoane şi o entitate rusă, pe care le acuză de corupţie şi de încălcarea drepturilor omului, anunţă Trezoreria SUA.

Rusia interzice intrarea în țară premierului, ministrului de Externe și ministrului Apărării din Canada

Rusia a interzis intrarea în țară pentru premierul canadian Justin Trudeau, ministrului canadian de externe Mélanie Joly și ministrului canadian al apărării Anita Anand, a anunțat marți Ministerul rus de Externe pe Twitter. Acești indivizi sunt pe o „listă neagră” din 15 martie, precizează mesajul. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Joe Biden, interzis de Vladimir Putin în Rusia. Cine sunt cei 13 americani puși pe ''lista de interdicţii'' a Moscovei