Antena Meniu Search
x

Joe Biden, primul mesaj pentru americani după ce a câștigat alegerile din SUA

Joe Biden a transmis primul mesaj pentru americani după anunțul privind câștigarea alegerilor din Statele Unite, conform noilor proiecţii, realizate după actualizarea rezultatelor oficiale din statul Pennsylvania.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.11.2020, 19:38

Joe Biden, primul mesaj pentru americani după ce a câștigat alegerile din SUA
Joe Biden, primul mesaj pentru americani după ce a câștigat alegerile din SUA - Profimedia Images
  • Joe Biden a ieșit învingător inclusiv în statul cheie Pennsylvania.
  • BBC, Agenţia de presă Associated Press şi posturile de televiziune CNN şi NBC l-au dat sâmbătă câştigător pe candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden.

Joseph Biden s-a declarat onorat să devină preşedintele SUA, subliniind că va fi preşedintele tuturor americanilor.

"America, sunt onorat că m-aţi ales pe mine să conduc această ţară extraordinară. Sarcinile care ne aşteaptă vor fi dificile, dar vă promit un lucru: voi fi preşedintele tuturor americanilor, indiferent că au votat sau nu cu mine", a scris Joe Biden, pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ulterior, într-un comunicat de presă, Joe Biden a afirmat că numărul mare de oameni care au ieșit la vot arată că ”democraţia bate profund în inima Americii”.

"Sunt modest şi onorat de încrederea pe care poporul american ne-a acordat-o mie şi vicepreşedintelui-ales, Kamala Harris. În pofida obstacolelor fără precedent, americanii au votat într-un număr-record, dovedind încă o dată că democraţia bate profund în inima Americii. În contextul încheierii campaniei electorale, a venit vremea să lăsăm în urmă furia şi retorica dură şi să fim împreună ca naţiune. A venit vremea ca America să se unească şi să se vindece. Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic imposibil de făcut, dacă suntem împreună", a subliniat Joseph Biden.

Joe Biden devine al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de presa americană, după ce a ieșit învingător inclusiv în statul cheie Pennsylvania.

Potrivit noilor proiecţii, realizate de CNN şi Reuters, Joseph Biden are 273 de voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, are 214.

Fox News îl dă de asemenea câștigător pe Joe Biden, acordându-i victoria în Nevada (6 electori), cât și Pennsylvania (20 de electori), pentru un total de 290 de electori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, primul mesaj pentru americani după ce a câștigat alegerile din SUA