Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden vine pe 24 martie la Bruxelles, la summitul extraordinar al NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat marţi că a convocat un summit extraordinar al liderilor ţărilor din Alianţa Nord-Atlantică la 24 martie la Bruxelles, unde va participa, potrivit Casei Albe, şi preşedintele american Joe Biden, relatează AFP şi Reuters.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 09:03

Vezi și

Joe Biden va lua parte de asemenea la o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE care va avea loc tot la Bruxelles, scrie Agerpres.

Summitul NATO va aborda "consecinţele invadării Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru ferm pentru Ucraina şi întărirea capacităţii de descurajare şi a apărării NATO în faţa noii realităţi pentru securitatea noastră", a transmis Stoltenberg printr-un comunicat de presă.

"În această perioadă critică, America de Nord şi Europa trebuie să continue să facă front comun", a mai spus el.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunţat că preşedintele american va participa la summitul Alianţei pentru a reafirma "angajamentul ferm" al SUA faţă de aliaţii lor din NATO, în plină invazie rusă în Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Președintele american ar putea face o vizită în Polonia

Biden va participa de asemenea la o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE, în cursul căreia vor fi evocate eforturile care urmăresc impunerea de sancţiuni economice Rusiei, furnizarea de ajutor umanitar celor afectaţi de violenţă şi reacţia la alte provocări, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În altă ordine de idei, ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, a declarat tot marţi că "pare foarte probabilă" o vizită a preşedintelui american în Polonia, cu ocazia deplasării liderului de la Casa Albă în Europa, potrivit agenţiei poloneze de ştiri PAP.

"Este greu de imaginat un loc mai bun pentru a marca poziţia SUA şi NATO în ansamblul său decât cea mai puternică legătură de pe flancul estic, care este Polonia", a afirmat şeful diplomaţiei poloneze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Joe Biden vine pe 24 martie la Bruxelles, la summitul extraordinar al NATO