Antena Meniu Search
x

Video Juriștii dezvăluie ce pedeaspă riscă Donald Trump, găsit vinovat în procesul "Stormy Daniels"

Mărturia unei actriţe de filme pentru adulţi i-a fost fatală lui Trump. Miliardarul este primul ex-preşedinte condamnat în timp ce încearcă să ajungă din nou la Casa Albă. A fost găsit vinovat pentru că a falsificat contabilitatea ca să cumpere tăcerea unei actriţe de filme pentru adulţi, care l-ar fi putut compromite. Adversarii lui jubilează, iar susţinătorii dau în clocot: îl ameninţă cu moartea pe judecător şi îndeamnă la revolte în toată America. În urmă cu puţin timp, într-o conferinţă de presă, a repetat că este nevinovat şi că nu renunţă la Casa Albă. 

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 19:23

"A fost un proces foarte nedrept, nu am avut voie să aducem expertul în alegeri ca martor. Aţi văzut ce au păţit martorii care erau de partea noastră, au fost crucificaţi!", a declarat fostul președinte american.

Reacţia lui Trump vine la finalul unui proces care a durat cinci săptămâni. Fostul preşedinte a ascultat verdictul încruntat, după care s-a dezlănţuit la adresa Justiţiei. 

"Sunt un om nevinovat! A fost un proces trucat, ruşinos. Verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie (data alegerilor - n.r.) de oameni. Ei ştiu ce s-a întâmplat aici, toată lumea ştie. Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden ca să lovească un oponent, un adversar politic", a tunat Donald Trump.

Vezi și

Juraţii l-au declarat vinovat pe Donald Trump după mai puţin de 10 ore de deliberări

Pe acelaşi subiect

Zeci de americani s-au îmbrăţişat de bucurie în faţa tribunalului din Manhattan când au aflat verdictul. America este, însă, extrem de divizată. După verdict, un site care strângea donaţii pentru campania lui Trump a căzut din cauza numărului mare de simpatizanţi care îi ofereau bani pentru campanie. 

Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare de falsificarea registrelor contabile. Ar fi plătit 130.000 de dolari starletei de filme pentru adulţi Stormy Daniels ca să nu vorbească despre presupusa lor aventură sexuală. Procurorii spun că ascunderea acestor informaţii l-au ajutat să ajungă la Casa Albă. În faţa juraţilor, actriţa a dezvăluit povestea aşa cum a spus-o şi în interviuri. 

"Am mers în baie. Când am ieşit, el intrase în dormitor şi se dezbrăcase de aproape toate hainele. Nu discutasem despre asta, nu fuseseră aluzii sau vreun flirt. M-am gândit: "Dumnezeule, unde sunt hainele tale?!" Apoi, m-am simţit ruşinată şi m-am simţit ca o proastă!", a mărturisit Stormy Daniels.

În timpul procesului, starleta a spus că după întâlnirea din 2006, de la hotelul unui club de golf din Nevada, miliardarul a căutat-o în fiecare săptămână şi a renunţat abia după opt luni. Acum, susţinătorii lui Trump sunt furioşi. Pe ea o acuză că a minţit, iar regimul Biden a devenit inamicul lor.

"Sunt mult mai îndrăzneţi acum, îmi trimit ameninţări cu moartea de pe numerele lor personale", a declarat Stormy Daniels.

"Singura voce care contează este cea a juraţilor. Iar juriul a vorbit. Avem un sistem fenomenal. Doisprezece oameni obşinuiţi din New York au ascultat instrucţiunile judecătorului, au urmat probele", a declarat Alvin Bragg, procuror.

Juriştii spun că Trump riscă o condamnare de cel mult patru ani de închisoare

Indiferent de sentinţă, Trump poate candida la preşedinţie în toamnă. Cel mai probabil, însă, va scăpa cu pedeapsă cu suspendare şi cu amendă pentru că are cazierul curat. 

Analistul politic Valeriu Turcan crede, însă, că fostul preşedinte va scăpa cu o pedeapsă cu suspendare şi o amendă pentru că are cazierul curat. 

"Cred că justiţia americană va evita o umilire prea dură pentru viitorul preşedinte al Americii. Cu alte cuvinte, cred că vor încerca să nu fie ei care să decidă rezultatul alegerilor. America era deja polarizată şi în condiţiile acestei polarizări Donald Trump a reuşit foarte bine să se victimizeze. În ultimele şase luni de zile, Donald Trump era pe un trend ascendent în sondajele de opinie. Ce ne arată acest lucru? Ne arată că are experienţa de a transforma orice eveniment negativ într-unul care să îi servească în propria campanie electorală", a fost de părere Valeriu Turcan, analist politic.

Condamnarea va fi anunţată pe 11 iulie, cu patru zile înainte ca partidul lui să îl nominalizeze, oficial, pentru Casa Albă. Înainte de verdict, însă, mai mult de jumătate dintre alegătorii indecişi spuneau că nu l-ar vota dacă va fi declarat vinovat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Juriștii dezvăluie ce pedeaspă riscă Donald Trump, găsit vinovat în procesul "Stormy Daniels"