Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kamala Harris, mult mai apreciată decât Donald Trump după dezbaterea televizată - Sondaj

Alegeri SUA 2024. Un sondaj prezentat de televiziunea CNN arată că vicepreşedinta Statelor Unite, democrata Kamala Harris, este văzută mai favorabil decât fostul preşedinte republican Donald Trump după dezbaterea televizată de marţi seara, în cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din SUA.    

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 14:08

Kamala Harris, mult mai apreciată decât Donald Trump după confruntarea televizată - Sondaj
Kamala Harris, mult mai apreciată decât Donald Trump după confruntarea televizată - Sondaj - Profimedia Images

Rezultatele preluate de dpa arată că dintre cei chestionaţi 45% şi-au exprimat o opinie favorabilă despre Harris, faţă de numai 39% pentru Trump. Opiniile negative arată de asemenea un avantaj pentru vicepreşedintă: doar 44% aprecieri nefavorabile, faţă de 51% pentru contracandidatul care încearcă să revină la Casa Albă, scrie Agerpres. Trump a ieşit însă câştigător clar în domeniul economic, unde a părut mai competent decât Harris; scorurile celor doi au fost de 55%, respectiv 35%.

Sondajul a fost efectuat de o organizaţie de specialitate, pentru mai multe mass-media americane, inclusiv CNN, în rândul alegătorilor înregistraţi care au urmărit dezbaterea de la Philadelphia transmisă în direct de ABC.

Este posibil ca dezbaterea să nu fi avut efecte semnificative, apreciază dpa, menţionând că 82% din respondenţi au afirmat că confruntarea nu le-a influenţat intenţia de vot la scrutinul prezidenţial din noiembrie. 

Articolul continuă după reclamă

Dezbaterea Harris-Trump, cine a câştigat

Pe acelaşi subiect

Kamala Harris a dictat termenii confruntării cruciale cu Donald Trump, probabil singura dezbatere dintre cei doi înainte de ziua alegerilor de peste opt săptămâni, dar victoriile la dezbateri nu înseamnă întotdeauna şi victorii la urne, arată o analiză CNN.

Pentru Kamala Harris, confruntarea nu se putea derula mai bine, arată o analiză CNN.  În timp ce vicepreşedinta SUA a fost energică și a promovat o viziune pozitivă asupra viitorului, Trump a fost încruntat, agresiv, a prezentat SUA drept o națiune eșuată iar per total nu a fost în formă, a apreciat jurnalistul Stephen Collinson.

Kamala Harris nu a fost întotdeauna bună la situații spontane, dar a oferit miercuri cea mai impunătoare performanță din cariera ei politică, în timp ce Trump a fost el însuși uimit de numeroasele remarci critice ale democratei, fără a livra la rândul său multe din clasicele lovituri sarcastice.

Prestaţia Kamalei Harris pare că a fost îndreptată să convingă din treimea de alegători care au sugerat într-un sondaj recent că vor să afle mai multe despre ea, în timp ce Trump nu a depus prea mult efort pentru a schimba percepțiile cu privire la intențiile sale distopice în rândul alegătorilor din statele swing care vor decide alegerile.

Cu toate astea, candidații care triumfă pe scena dezbaterilor nu câștigă întotdeauna alegerile. Trump a fost considerat pierzătorul dezbaterii cu Hillary Clinton, acum opt ani, dar a câștigat Casa Albă în cele din urmă. La fel şi George W. Bush în 2004. Democrații sunt euforici după prestația lui Harris, dar partizanii judecă adesea dezbaterile pe baza propriilor preferințe politice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Kamala Harris, mult mai apreciată decât Donald Trump după dezbaterea televizată - Sondaj