Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kamala Harris a câştigat dezbaterea cu Donald Trump, dar asta nu îi garantează victoria la alegeri. Analiză CNN

Alegeri SUA 2024. Kamala Harris a dictat termenii confruntării cruciale cu Donald Trump, probabil singura dezbatere dintre cei doi înainte de ziua alegerilor de peste opt săptămâni, dar victoriile la dezbateri nu înseamnă întotdeauna şi victorii la urne, arată o analiză CNN.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 11:35

Kamala Harris a câştigat dezbaterea cu Donald Trump, dar asta nu îi garantează victoria la alegeri. Analiză CNN
Kamala Harris a câştigat dezbaterea cu Donald Trump, dar asta nu îi garantează victoria la alegeri. Analiză CNN - Profimedia

Dezbatere Harris - Trump. Singurul lucru pe care Donald Trump pare că l-a câştigat miercuri în cadrul dezbaterii prezidenţiale a fost aruncarea monedei. Pentru Kamala Harris, confruntarea nu se putea derula mai bine, arată o analiză CNN.  În timp ce vicepreşedinta SUA a fost energică și a promovat o viziune pozitivă asupra viitorului, Trump a fost încruntat, agresiv, a prezentat SUA drept o națiune eșuată iar per total nu a fost în formă, a apreciat jurnalistul Stephen Collinson.

Kamala Harris nu a fost întotdeauna bună la situații spontane, dar a oferit miercuri cea mai impunătoare performanță din cariera ei politică, în timp ce Trump a fost el însuși uimit de numeroasele remarci critice ale democratei, fără a livra la rândul său multe din clasicele lovituri sarcastice.

Prestaţia Kamalei Harris pare că a fost îndreptată să convingă din treimea de alegători care au sugerat într-un sondaj recent că vor să afle mai multe despre ea, în timp ce Trump nu a depus prea mult efort pentru a schimba percepțiile cu privire la intențiile sale distopice în rândul alegătorilor din statele swing care vor decide alegerile.

Articolul continuă după reclamă

Victoria în dezbateri nu înseamnă întotdeauna victoria la alegeri

Pe acelaşi subiect

Cu toate astea, candidații care triumfă pe scena dezbaterilor nu câștigă întotdeauna alegerile. Trump a fost considerat pierzătorul dezbaterii cu Hillary Clinton, acum opt ani, dar a câștigat Casa Albă în cele din urmă. La fel şi George W. Bush în 2004. Democrații sunt euforici după prestația lui Harris, dar partizanii judecă adesea dezbaterile pe baza propriilor preferințe politice.

Chiar dacă pierde teren după această dezbatere, Trump este de multă vreme în avantaj pe două probleme cheie - economia și imigrația. Mulţi dintre americani încă așteaptă redresarea economică post-pandemie, iar în cazul lor nu este o certidudine că dezbaterea le va influenţa decisiv votul. Iar discursul negru al lui Trump despre imigrație și criminalitate ar putea fi hiperbolic, dar în trecut s-a dovedit a fi puternic.

De asemenea, există posibilitatea în următoarele două luni ca balanţa să fie înclinată de evenimente șocante care ar putea avea loc în țară sau în străinătate. Este prea devreme de spus dacă prestaţia puternică a lui Harris îi va aduce un nou impuls, deşi vicepreşedinta și-a îmbunătățit pe moment șansele, a conchis CNN. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Kamala Harris a câştigat dezbaterea cu Donald Trump, dar asta nu îi garantează victoria la alegeri. Analiză CNN