Antena Meniu Search
x

Kievul, "un loc fantastic pentru Eurovision 2023". Reacţia Marii Britanii după decizia EBU, care vrea să mute concursul din Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson reacţionează după ce Oleksandr Tkacenko, ministrul ucrainean al Culturii, a anunţat că Ucraina va cere discuţii suplimentare cu privire la decizia EBU legată de organizarea Eurovision 2023. Organizatorii vor să mute concursul în Marea Britanie, deşi reprezentanţii Ucrainei au câştigat finala de anul acesta. 

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 18:27

Reacţia Marii Britanii după decizia EBU, care vrea să mute consursul din Ucraina
Reacţia Marii Britanii după decizia EBU, care vrea să mute consursul din Ucraina - Profimedia

În contextul în care Marea Britanie a fost prezentată ca posibilă gazdă a Eurovision 2023, în ciuda victoriei Ucrainei la cea mai recentă ediţie, prim-ministrul britanic a spus sâmbătă că se opune. "Evident că mi-ar plăcea ca Eurovision să se desfăşoare în ţara noastră, dar e drept că au câştigat şi că merită să-l organizeze şi cred că ei pot şi că trebuie", a declarat Boris Johnson la Londra, revenit dintr-o vizită la Kiev, potrivit Reuters. 

Scandalul Eurovision 2023. Reacţia lui Boris Johnson

"Eu cred că atât Kievul sau oricare alt oraş ucrainean sigur ar fi un loc fantastic pentru a organiza", a adăugat Boris Johnson, potrivit news.ro. "Într-un an, situaţia va fi bună în momentul în care va avea loc concursul Eurovision şi sper că ucrainenii îl vor obţine"

Potrivit regulamentului, ţara care câştigă Eurovision este gazda următoarei ediţii. Victoria grupului ucrainean Kalush Orchestra în luna mai la Torino, în plină ofensiva rusă împotriva Ucrainei, a pus problema capacităţii Ucrainei de a organiza ediţia din 2023 în deplină siguranţă. Autorităţile şi-au exprimat imediat dorinţa de a organiza Eurovision 2023 pe teritoriul lor. Cu toate acestea, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunţat vineri că nu au fost îndeplinite condiţiile de securitate pentru a lua în considerare un concurs 2023 în Ucraina şi că au fost lansate discuţii cu postul britanic BBC. 

Ucraina vrea să fie gazda Eurovision 2023

Sam Ryder, candidatul Regatului Unit la ediţia din 2022, a ocupat locul al doilea. Ucraina a criticat imediat această decizie: "Solicităm negocieri suplimentare pentru găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina”, a declarat vineri seară Oleksandre Tkatchenko, ministrul ucrainean al Culturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kievul, "un loc fantastic pentru Eurovision 2023". Reacţia Marii Britanii după decizia EBU, care vrea să mute concursul din Ucraina