Antena Meniu Search
x

Foto Kim Jong Un, transformare radicală după ce presa nord-coreeană a scris că mănâncă mai puțin „de dragul țării”

Transformare radicală a liderului nord-coreean Kim Jong Un, care arată mai slab ca niciodată în fotografiile publicate marți de Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA). Liderul de la Phenian a participat la o reuniune cheie a partidului de guvernământ.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.12.2021, 16:44

Kim Jong-un, transformare radicală după ce le-a transmis nord-coreenilor să mănânce mai puțin
Kim Jong-un, transformare radicală după ce le-a transmis nord-coreenilor să mănânce mai puțin - Profimedia Images

Întâlnirea, la care oficialii guvernamentali au discutat despre „orientarea luptei partidului și a poporului nostru către următoarea etapă a victoriei”, are loc în timp ce Coreea de Nord se confruntă cu o criză economică agravată de blocajele Covid, de sancțiunile occidentale și de dezastrele naturale provocate de schimbările climatice, scrie Daily Mail.

De asemenea, vine în momentul în care Coreea de Nord marchează cea de-a 10-a aniversare de la preluarea mandatului de către Kim Jong Un, după moartea tatălui său, Kim Jong Il, în 2011. 

Presa nord-coreeană scrie că Kim Jon Un mănâncă mai puțin „de dragul țării”

Autoritățile guvernamentale au insistat că despotul mănâncă mai puțin „de dragul țării”, deoarece se confruntă cu o penurie severă de alimente și au transmis că liderul de la Phenian este sănătos. Speculațiile despre sănătatea lui Kim Jong Un au început să apară la începutul acestui an, pe fondul zvonurilor că a slăbit peste 40 de kilograme.

Pe acelaşi subiect

KCNA a anunțat marţi că liderul Kim Jong Un a prezidat o şedinţă plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare.

„Ședința plenară urmează să revizuiască implementarea celor mai importante politici de partid şi de stat pentru 2021” cu scopul de a conduce Coreea de Nord spre „următoarea etapă a victoriei”, potrivit KCNA.

Milioane de oameni se confruntă cu foametea în Coreea de Nord

În octombrie, Kim Jong Un le-a spus nord-coreenilor că trebuie să se aștepte să mănânce mai puține alimente până când țara își redeschide granița cu China, în 2025.

Despre situația din Coreea de Nord, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU estimează că în această țară există un deficit de aproximativ 860.000 de tone de alimente doar în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un, transformare radicală după ce presa nord-coreeană a scris că mănâncă mai puțin „de dragul țării”