Antena Meniu Search
x

Restricţii de fericire în Coreea de Nord. Timp de 11 zile, oamenii nu au voie să râdă sau să bea alcool. Ce semnifică decizia guvernului

Guvernul din Coreea de Nord a interzis cetăţenilor să râdă sau să consume băuturi alcoolice pentru următoarele 11 zile, totul pentru a marca zece ani de la mortea fostului lider Kim Jong-Il.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 19:52

Coreea de Nord interzice râsul pentru 11 zile
Coreea de Nord interzice râsul pentru 11 zile - Shutterstock

Pentru acest eveniment, nord-coreenii vor fi forţaţi să respecte o periodă de doliu de 11 zile, timp în care nu vor avea voie să dea niciun semn de fericire şi nici să consume băuturi alcoolice.

Kim Jong-Il a condus Coreea de Nord din 1994 până la moartea sa din 2011, iar apoi a fost urmat de al treilea şi cel mai mic fiu al său, actualul lider Kim Jong Un.  „În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement”, a declarat un oficial din orașul Sinuiju pentru presa străină. 

Surse spun că nord-coreeni nu vor avea voie să meargă la cumpărături pe data de 17 decembrie, ziua în care se împlineşte exact un deceniu de la moartea fostului lider. „În trecut, mulți oameni care au fost prinși bând sau în stare de ebrietate în timpul perioadei de doliu au fost arestați și tratați ca nişte criminali ideologici. Au fost arestaţi și duşi într-un loc de unde nimeni nu i-a mai văzut vreodată. Chiar dacă membrul familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să organizezi înmormântarea, tar trupul poate fi scos din casă doar după ce se termină aceste zile. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar propriile zile de naștere, dacă acestea se încadrează în perioada de doliu", spune un nord-coreean.

Doliu naţional în Coreea de Nord

Poliţiştii vor vea misiunea, în toată această perioadă, de a urmări pe stradă oamenii şi de a-i reţine pe cei care consideră că sunt veseli. Trei generații din familia Kim au condus Coreea de Nord de când Kim Il Sung a "înființat" țara în 1948. Când Kim Il Sung a murit în 1994, fiul său cel mare, Kim Jong Il, a moștenit puterea.  Kim Jong Un este al treilea și cel mai mic fiu al lui Kim Jong Il și a devenit liderul ţării în 2011. 

Pentru a comemora cea de-a zecea aniversare de la moartea lui Kim Jong Il, diferite provincii din Coreea de Nord organizează expoziții cu fotografiile sale și organizează concerte în memoria lui.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Restricţii de fericire în Coreea de Nord. Timp de 11 zile, oamenii nu au voie să râdă sau să bea alcool. Ce semnifică decizia guvernului