Antena Meniu Search
x

Foto Kim Jong-un a interzis paltoanele bărbătești din piele, ca să nu-l imite cetățenii

După ce la finalul lunii octombrie le-a spus cetățenilor din Coreea de Nord să mănânce mai puțin în următorii trei ani, liderul Kim Jong-un a mai venit cu o idee: a interzis paltoanele din piele sau imitație de piele, după ce modele din materiale sintetice au început să apară prin piețe, subminându-i astfel autoritatea.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 12:26

liderul nord-coreean Kim Jon-un
Kim Jong-un a interzis paltoanele bărbătești din piele, ca să nu-l imite cetățenii - Profimedia Images

Potrivit Daily Mail, există informații potrivit cărora regimul de la Phenian a interzis clasicul palton bărbătesc din piele, o piesa de vestimentație foarte aprecitată de dictator. Purtat pentru prima oară de către liderul suprem în 2019, paltonul de piese a devenit un preferat al elitelor nord-coreene, care au dorit astfel să-și exprime fidelitatea față de regim și Kim Jong-un. Doar că, recent, imitații ieftine au apărut din senin în magazine, motiv pentru care "poliția modei" a fost trimisă să rezolve problema. "Poliția spune că a purta haine care sunt făcute să arate ca ale celei mai înalte demnități este un trend impur ce îi subminează autoritatea. Au ordonat publicului să nu poarte paltoane din piele, pentru că este o directivă a partidului să aleagă cine le poate purta și cine nu", a spus o sursă pentru Radio Asia Liberă. 

Imitații ale paltoanelor de piele au început să apară încă din luna septembrie, când comerțul neoficial dintre China și Corea de Cord s-a reluat, după pauza din primele faze ale pandemiei de coronavirus.

Kim Jong-un le-a transmis nord-coreenilor că trebuie să mănânce mai puţin

Kim Jong-un, liderul nord-coreean, le-a transmis cetăţenilor la finalul lunii octombrie că trebuie să mănânce mai puţin în următorii trei. Kim Jong-un a emis şi o directivă prin care oamenilor li se va reduce consumul de mâncare în această perioadă.

Potrivit Washington Examiner, resursele de hrană ale Coreei de Nord încep să se epuizeze, motiv pentru care liderul de la Phenian a luat această decizie. Pandemia a închis graniţa cu China, principalul partener economic al Coreei de Nord, iar şansele ca aceasta să fie redeschisă complet în perioada imediat următoare sunt practic zero.

Preţurile au explodat în Coreea de Nord, în principal cele la alimente, iar oamenii se află într-o situaţie foarte gravă. Potrivit unui raport al ONU, Coreea de Nord mai avea în octombrie doar 860.000 de tone de hrană, ceea ce ar acoperi necesarul pentru aproximativ două luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un a interzis paltoanele bărbătești din piele, ca să nu-l imite cetățenii