Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un a plecat cu trenul său blindat din Rusia. Ce mesaj au vrut să transmită ruşii prin cadourile pe care i le-au oferit dictatorului nord-coreean

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat duminică, la bordul trenului său blindat, din Extremul Orient al Rusiei spre graniţa cu Coreea de Nord, au informat agenţiile de ştiri ruse, după o vizită în Rusia începută marţi, potrivit AFP. "Ceremonia de plecare a liderului RPDC a avut loc la staţia Artiom Primorski-1, unde se afla deja trenul blindat al lui Kim Jong Un", a relatat RIA Novosti, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord şi publicând un video cu plecarea liderului, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 12:35

Kim Jong-un şi-a terminat vizita oficială în Rusia. - Profimedia

În aceste imagini, Kim, pe treptele trenului său, îşi ia rămas bun de la delegaţia rusă care îl însoţeşte, condusă de ministrul Ecologiei, Alexander Kozlov. Apoi "Adio Slavianka", un marş patriotic rusesc, a răsunat la plecarea trenului, sub un cer înnorat.

"Trenul lui Kim Jong Un se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei Khasan. Distanţa (...) este de aproximativ 250 de kilometri", a raportat TASS.

Duminică, Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ de la guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient al Rusiei, potrivit TASS. Cadouri militare cu o simbolistică puternică, pe fondul temerilor occidentale cu privire la un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Miercuri, în timpul unei discuţii la cosmodromul Vostocini, Vladimir Putin şi Kim Jong Un şi-au arătat apropierea, preşedintele rus vorbind despre "perspective" de cooperare militară, în ciuda sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi de dezvoltare a rachetelor. În cadrul întâlnirii, cei doi lideri şi-au oferit reciproc o puşcă, din nou cadouri cu valoare simbolică în contextul actual. De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat "niciun acord" în timpul acestei întâlniri, fără însă a linişti Occidentul.

Pe acelaşi subiect

Ce cadouri a primit dictatorul nord-coreean?

"Guvernatorul (Oleg Kojemiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un set de protecţie antiglonţ pentru acţiuni de asalt" şi "îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice", au precizat serviciile regionale pentru TASS.

Duminică, Kim s-a întâlnit, de asemenea, cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea Federală din Extremul Orient în campusul universitar din Vladivostok şi a participat la un spectacol de apă la oceanariul oraşului, potrivit TASS.

Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a descris atmosfera din marele oraş din Extremul Orient al Rusiei ca fiind "ferventă şi caldă" în ultimele zile, "într-un moment în care se deschide o nouă eră de prietenie, solidaritate şi cooperare în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un a plecat cu trenul său blindat din Rusia. Ce mesaj au vrut să transmită ruşii prin cadourile pe care i le-au oferit dictatorului nord-coreean