Antena Meniu Search
x

Video Kim Jong-un, interesat de bombardierele cu capacitate nucleară și rachetele hipersonice ale Rusiei. La rândul său, Ucraina se laudă cu tehnologia nouă

Kim Jong-un nu se dă plecat din Rusia. După întâlnirea cu Putin, dictatorul nord-coreean a vizitat o baza navală şi una aeriană în oraşul Vladivostok. Asta deşi Kremlinul susţine că cei doi lideri nu au semnat niciun acord militar. Între timp, autorităţile din Crimeea au anunţat că vor scoate la vânzare 100 de case, printre care şi pe cea a lui Zelenski. 

de Redactia Observator

la 16.09.2023, 20:55

Vezi și

Primit cu entuziasm în oraşul Artyom, Kim Jong-un a trecut repede peste politeţuri. S-a grăbit spre Vladivostok, acolo unde a inspectat cu interes o bază navală şi una aeriană. Însoţit de ministrul rus al Apărării, liderul nord-coreean a urcat la bordul unei fregate. Apoi, a cerut informaţii despre rachetele supersonice şi bombardierele cu capacitate nucleară. 

Ucraina se laudă cu tehnologia nouă

Kim Jong-un a sosit în Rusia cu intenţia de a obţine o parte din tehnologiile militare avansate ale Moscovei. Oficialii americani cred că a oferit la schimb obuze de artilerie şi rachete antitanc. Kremlinul susţine însă că nu s-a ajuns la nicio înţelegere pentru transferul de arme, lucru care ar fi încălcat sancţiunile internaţionale. Şi, în timp ce Rusia se laudă cu armamentul tradiţional, Ucraina răspunde cu tehnologie nouă. Producţia de drone a crescut de o sută de ori în 2023, iar rezultatele se văd. Şeful ministerului Transformării Digitale a postat un clip cu o dronă navală în timp ce ataca un vas rusesc în Marea Neagră. 

În plus, Ucraina primeşte noi ajutoare din străinătate. Belgia pune la dispoziţie avioane F-16 pentru antrenamentul piloţilor. Iar Statele Unite pregătesc un nou pachet militar, care va fi anunţat în timpul vizitei lui Zelenski, săptămâna viitoare. 

Jake Sullivan, consilier Casa Albă: Preşedintele Biden nu îşi construieşte politica privind Ucraina pe asigurări şi promisiuni, ci pe rezultate concrete. Statele Unite nu pot să abandoneze Ucraina în acest moment critic din cauza propriilor interese, ca să nu mai vorbim de obligaţiile morale pe care le avem. 

În Crimeea, autorităţile ruse au scos la vânzare o sută de proprietăţi, printre care şi casa preşedintelui ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un, interesat de bombardierele cu capacitate nucleară și rachetele hipersonice ale Rusiei. La rândul său, Ucraina se laudă cu tehnologia nouă