Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kim Jong-un, în galop pe un cal alb. Scene halucinante într-un documentar care spune că a învins pandemia și că nord coreenii o duc bine

Televiziunea nord-coreeană difuzează în această săptămână un nou documentar în care liderul Kim Jong-un apare galopând printr-o pădure pe un cal alb, un simbol al familiei dictatorului, potrivit AP. 

de Redactia Observator

la 03.02.2022 , 16:29

Noul documentar laudă presupusele sale realizări în 2021, inclusiv campania anti-Covid, diferite proiecte de construcție, dezvoltarea de arme și desele lansări de rachetă care atrag atenție internațională. Dictatorul nord-coreean apare șchiopătând în unele cadre, potrivit Reuters.

Televiziunea de stat l-a prezentat pe Kim Jong-un călare și în trecut, dar acest nou documentar intitulat „2021, Anul Marii Victorii” include noi cadre în care apare în galop, urmate de secvențe cu lansări de rachete. Filmul amintește de propaganda comunistă prin care Kim Jong-un și-a creat un cult al personalității și care îl prezintă în fața poporului ca pe o semi-divinitate. 

Documentarul de aproape 2 ore este o compilație cu Kim Jong-un în diferite ipostaze la evenimente politice sau militare și se încheie cu Kim Jong-un călăre, la apus, privind spre mare. În câteva cadre apare alături de oficiali militari precum Pak Jong Chon, șeful Statului Major General al Armatei Populare Coreene.

Vezi și

Kim Jong-un le arată în film nord-coreenilor că o duc bine

Pe acelaşi subiect

Filmul a inclus imagini rare cu un nou zgârie-nori de 80 de etaje și un cartier mare de apartamente, precum și câteva clipuri și imagini cu o expoziție de armament și cu teste cu rachete. Filmul nu a amintit de greutățile din Coreea de Nord, care, spre deosebire de Coreea de Sud bogată și democratică, se confruntă cu o lipsă de alimente tot mai mare pe fondul sancțiunilor, a secetei și inundațiilor, potrivit agențiilor ONU.

Coreea de Nord nu a confirmat oficial niciun caz de COVID-19, dar și-a ”închis” granițele, fiind oricum o țară izolată. La un moment dat în documentar, Kim apare coborând greoi scări improvizate în timpul unei vizite la un șantier.

În ultimele luni Kim Jong Un, a apărut în public vizibil mai slab, antrenând speculații că a pierdut peste 40 de kilograme într-o perioadă în care Coreea de Nord s-a confruntat cu penurie alimentară.  În iunie, presa de stat a declarat că nord-coreenii sunt devastați să-l vadă pe Kim „slăbit”. 

În decembrie, Kim Jong Un a spus că partidul comunist a avut un oarecare succes în implementarea unui plan economic pe cinci ani pe care l-a dezvăluit la începutul anului trecut, dar a avertizat asupra unei „mari lupte” în acest an, invocând pandemia și dificultățile economice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Kim Jong-un, în galop pe un cal alb. Scene halucinante într-un documentar care spune că a învins pandemia și că nord coreenii o duc bine