Antena Meniu Search
x

Paradă bizară în Coreea de Nord, în prag de foamete. Cine sunt bărbații care au defilat în combinezoane hazmat si cu măști de gaz

Coreea de Nord a organizat o paradă militară în miez de noapte pentru a marca cea de-a 73-a aniversare a fondării statului comunist, dar nu a afișat nicio rachetă balistică majoră. Este a treia paradă de acest tip în mai puţin de un an organizată de ţara care deţine putere nucleară.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 17:00

Vezi și

Fotografiile de la parada nocturnă au arătat soldați în marș și muncitori în combinezoane hazmat, de protecție chimică. Liderul Kim Jong-un, care părea vizibil mai subțire, a fost văzut în mulțimea fără mască.

Coreea de Nord suferă de lipsă de alimente și o criză economică din ce în ce mai gravă din cauza pandemiei Covid-19. Joi, presa de stat a publicat imagini cu camioane de pompieri, tractoare și artificii la paradă. În timpul paradei a defilat un grup în costume de protecțtie de culoare roșu aprins și măști de gaz, un semn că a fost creată o forță specială pentru a preveni răspândirea de Covid-19, potrivit BBC.

De pe 19 august, Coreea de Nord nu a înregistrat oficial niciun caz nou de Covid-19, spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS) - deși criticii avertizează că acest lucru este puțin probabil. 37.291 de persoane - inclusiv muncitori din domeniul sănătății și cei cu boli asemănătoare gripei - au fost testați, toți cu rezultate negative, potrivit OMS.

Cu toate acestea, dictatorul Kim Jong Un a recunoscut că țara se confruntă cu o penurie de alimente. Mai multe ONG-uri internaționale au tras un semnal de alarmă că în țară sunt persoane care mor de foame iar economia este grav afectată.

Și totuși, planurile nucleare nu au fost reduse. Luna trecută, agenția atomică a ONU a spus că Phenianul ar fi repornit un reactor care ar putea produce plutoniu pentru armele nucleare, numind momentul unul „profund tulburător”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Paradă bizară în Coreea de Nord, în prag de foamete. Cine sunt bărbații care au defilat în combinezoane hazmat si cu măști de gaz