Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: ”Acordul Brexit stipulează cum vor fi tratați românii din Marea Britanie”

Klaus Iohannis a dat detalii, la Bruxelles, despre Acordul privind Brexit, care a fost aprobat de Consiliul European. ”În document se stipulează cum vor fi tratați românii din Marea Britanie”, a spus Președintele.

Klaus Iohannis la summitul de la Bruxelles privind Brexit
Klaus Iohannis spune că Acordul privind Brexit are referiri și la români - EbS

Klaus Iohannis a dat detalii, la Bruxelles, despre Acordul privind Brexit, care a fost aprobat de Consiliul European. ”În document se stipulează cum vor fi tratați românii din Marea Britanie”, a spus Președintele.

La finalul reuniunii Consiliului European în care cele 27 de țări membre, fără Marea Britanie, au aprobat Acordul privind Brexit, Klaus Iohannis a făcut declarații.

”Acordul de retragere va putea fi folosit în cazul în care va fi aprobat în final de toate parlamentele pentru a clarifica astectele în detaliu care ţin de retrgerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Şi pentru noi are o importanţă mare pentru că în acest document se stipulează, de exemplu, cum vor fi trataţi românii în Marea Britanie. Un doument foarte amplu, foarte bine elaborat. Este un document la care s-a lucrat un an şi jumătate. Au fost respectate foarte bine limitele sau mandatul impus de Comisia Europeană la vremea respectivă”, a transmis Iohannis.

Drepturi pentru români după Brexit

Președintele României a spus că acordul conține prevederi avantajoase pentru români.

”Noi am insistat şi am obţinut să fie clarificată în declaraţia politică referitoare la relaţia viitoare. Să nu existe discriminări între membrii Uniunii Europene, de exemplu, să nu se introducă vize pentru românii care vor ulterior să călătorească în Marea Britanie şi aceste lucruri au fost clarificate în sensul dorit de noi. Acest acord este un acord pe care noi îl găsim potrivit, îl găsim bun şi ne dorim să fie aprobat”, a precizat Iohannis.

Dacă Acordul privind Brexit va fi aprobat de Parlamentele țărilor membre UE, românii vor putea studia în continuare, vor putea munci şi vor putea primii pensii în Marea Britanie.

”Nu putem să considerăm că această zi e o zi fericită. Evenimentul rămâne unul care cred că pe majoritatea ne întristează. Un mare stat membru pleacă şi asta nu poate să fie o veste bună”, a declarat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Klaus Iohannis: ”Acordul Brexit stipulează cum vor fi tratați românii din Marea Britanie”