Antena Meniu Search
x

La doar 6 ani, un băieţel a găsit o cale de a-i ajuta pe ucrainenii năpăstuiţi de război. A reuşit deja să strângă o sumă impresionantă

Vârsta nu l-a împiedicat pe un băieţel de 6 ani din Marea Britanie să facă un gest impresionant pentru oamenii din Ucraina, afectaţi de aproape două săptămâni de invazia Rusiei. Alături de părinţi şi bunică, micul George aleargă zilnic mai bine de un kilometru şi jumătate în scop caritabil, iar până acum a strâns deja peste 14.000 de lire sterline.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 17:22

La doar 6 ani, George încearcă să-i ajute pe ucraineni
La doar 6 ani, George încearcă să-i ajute pe ucraineni - Catherine Westell via justgiving.com

George, un băieţel în vârstă de 6 ani din Marea Britanie, a fost extrem de impresionat de drama oamenilor din Ucraina, prinşi în mijlocul războiului pornit de Rusia în ţara lor. Mama micuţului, Catherine Westell, a povestit pentru BBC că imaginile cu valurile de refugiaţi i-au adus copilului lacrimi în ochi. Aşa că băiatul a decis să ajute după puterile sale: în luna martie, acesta a alergat zilnic pe o distanţă de peste 1,5 kilometri şi a reuşit să adune mai bine de 14.000 de lire sterline, bani donaţi organizaţiei Crucea Roşie din Marea Britanie. 

Părinţii sunt mândri de gestul lui George

Mama lui George se declară extrem de mândră de gestul fiului, care a învăţat de mic lecţia generozităţii şi a altruismului. Aceasta a precizat că vremurile grele prin care trece lumea în acest moment ridică semne de întrebare pentru părinţi, care nu ştiu cât de multe detalii despre dimensiunile războiului trebuie împărtăşite celor mici. Cum băieţelul are câţiva prieteni născuţi în Europa de Est, mama lui a decis să îi povestească, pe înţelesul său, despre evenimentele din Ucraina. "Inocenţa copiilor este ceva minunat, dar mă întreba constant de ce oamenii aceia trebuie să-şi lase în urmă casele. Voia să-i ajute", spune Catherine Westell.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » La doar 6 ani, un băieţel a găsit o cale de a-i ajuta pe ucrainenii năpăstuiţi de război. A reuşit deja să strângă o sumă impresionantă