Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto "Lacul de Foc" a pârjolit 11.000 de hectare de teren în California. Termometrele au atins 52 de grade Celsius în unele zone

Sunt temperaturi anormal de mari în sudul şi estul Statelor Unite. În Las Vegas, termometrele au arătat 49 de grade Celsius. În California, întreg statul este pârjolit de incendii de vegetaţie. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă, iar flăcările, alimentate de căldură şi vânt, ameninţă să facă scrum domeniul Neverland, care a aparţinut regelui pop, Michael Jackson.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 22:17

"Lacul de Foc" a pârjolit 11.000 de hectare de teren în California. Termometrele au atins 52 de grade Celsius în unele zone
"Lacul de Foc" a pârjolit 11.000 de hectare de teren în California. Termometrele au atins 52 de grade Celsius în unele zone

Valul uriaş de incendii de vegetaţie, supranumit şi Lacul de Foc, a pârjolit aproape 11.000 de hectare. În nordul statului, 13 case au fost complet distruse de flăcări, iar 16.000 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă.

Incendiile, considerate cele mai puternice din acest an, ameninţă şi vila Neverland, un domeniu de peste 1.000 de hectare ce a aparţinut lui Michael Jackson. În semn de mulţumire, oamenii din zonă au amplasat un stand cu dulciuri pentru cei 1000 de pompieri care se luptă cu flăcările.

Temperaturi record de 52 de grade Celsius

Articolul continuă după reclamă

Sudul şi vestul Statelor Unite este lovit şi de cel mai puternic val de căldură din istorie. Peste 160 de milioane de oameni sunt sub alertă de caniculă.

În Las Vegas, termometrele au arătat valoarea record de 49 de grade Celsius. Cei mai aventuroşi dintre turişti au decis să meargă în Valea Morţii, unde termometrele au urcat la 52 de grade Celsius, cu un grad mai puţin faţă de maximul istoric de 53 de grade. Potrivit meteorologilor americani, valul de căldură îi va sufoca pe americani toată săptămâna.

Uraganul de categoria 1 a lăsat aproape 2 milioane de oameni fără curent, în doar 2 zile. Potrivit climatologilor, uraganul este alimentat de temperatura neobişnuit de ridicată a Atlanticului. În ultima lună, temperatura apei a crescut 5 grade faţă de valorile normale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » "Lacul de Foc" a pârjolit 11.000 de hectare de teren în California. Termometrele au atins 52 de grade Celsius în unele zone