Antena Meniu Search
x

Lagăre de tortură, găsite de poliţiştii ucraineni în Harkov, după eliberarea regiunii de sub ocupaţia rusă

Poliţiştii din Ucraina afirmă că au descoperit 25 de lagăre de tortură în Harkov, după eliberarea zonei din jurul oraşului de sub ocupaţia rusă, informează dpa, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.01.2023 , 07:40

Harkov după eliberare
Poliţia a descoperit lagăre de tortură după eliberarea de sub ocupaţia rusă a zonei din jurul oraşului Harkov - Profimedia

Trupele ruse au reţinut şi torturat civili în condiţii inumane în aceste lagăre, a scris luni, pe Facebook, şeful poliţiei regionale Volodimir Timoşko. Unii dintre prizonieri au fost supuşi la şocuri electrice, iar altora li s-au rupt degetele, a adăugat el.

Regiunea din jurul oraşului Harkov a fost ocupată luni de zile de trupele ruse, care s-au retras abia la începutul lunii septembrie, după o contraofensivă ucraineană. De atunci au fost descoperite în regiunea eliberată cadavrele a 920 de civili, dintre care 25 ale unor copii, ucişi de soldaţii ruşi, a adăugat Timoşko.

Potrivit investigaţiilor autorităţilor ucrainene, forţele ruse au comis crime de război şi în alte teritorii ocupate. După retragerea unităţilor ruseşti din suburbia Bucea a capitalei Kiev au fost descoperite peste 400 de cadavre. Mare parte din victime au suferit morţi violente. Ancheta este în derulare.

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri externe » Lagăre de tortură, găsite de poliţiştii ucraineni în Harkov, după eliberarea regiunii de sub ocupaţia rusă