Antena Meniu Search
x

Langya, noul virus similar cu SARS-CoV-2 depistat în China. Au fost depistate deja 35 de persoane infectate

Medici au confirmat apariţia unui nou virus în China - ”langya” -, care se transmite de la animale la om şi care are caracteristici asemănătoare noului coronavirus - SARS-CoV-2. Autorităţile chineze au raportat deja 35 de cazuri depistate în două provincii din estul ţării.

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 22:08

Langya, noul virus similar cu SARS-CoV-2 depistat în China
Langya, noul virus similar cu SARS-CoV-2 depistat în China - Profimedia

Medici au tras semnalul de alarmă după ce au descoperit că virusul ”langya” a infectat deja 35 de persoane în două provincii din estul Chinei. Acestea au fost testate pentru că aveau febră, se simţeau obosite, tuşeau, şi-au pierdut apetitul, prezentau dureri musculare, greaţă, dureri de cap şi vomitau. Toate avuseseră anterior contact cu animale.

Ce este Langya, virusul care provoacă simptome asemănătoare COVID-19

Potrivit ultimelor informaţii raportate de către auutorităţile sanitare, acest virus este întru totul nou şi nu a mai infectat oameni până în prezent. El face parte, însă, din familia henipavirus, în care au fost identificate două specii - virusul hendra şi virusul nipah, relatează news.ro.

Veştile nu sunt tocmai bune, pentru că aceste virusuri s-au aflat la originea unor boli grave, uneori mortale, la persoanele infectate. În prezent nu există niciun vaccin sau tratament împotriva acestei familii de virusuri. Henipavirusul este clasat la nivelul 4 de securitate, deoarece prezintă o rată a mortalităţii cuprinsă între 40 şi 75%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit unor cercetători, citaţi în New England Journal of Medicine, chiţcanii ar putea fi purtătorii cei mai evidenţi ai viruslui langya. Chiţcanul este un animal insectivor care seamănă cu şoarecele, cu botul alungit, ochi mici şi urechi ascunse în blană. Bolile zoonotice - transmisibile de la animal la om - devin o problemă tot mai mare de sănătate mondială.

Mai mulţi factori provoacă apariţia unui număr mare de astfel de virusuri - de exemplu SARS-CoV-2, Zika şi Ebola. Este vorba despre distrugerea habitatelor naturale, consumul şi comerţul cu specii sălbatice şi modificările climatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri externe » Langya, noul virus similar cu SARS-CoV-2 depistat în China. Au fost depistate deja 35 de persoane infectate