Antena Meniu Search
x

Video Lege controversată în Franţa. Ce este sharentingul şi de ce părinţii nu vor mai avea voie să publice poze cu propriii copii

Părinţii nu vor mai avea voie să distribuie pe reţelele de socializare fotografii în care apar copiii lor. Se întâmplă în Franţa unde viaţa privată a minorilor va fi protejată de o nouă lege. Legiuitorii vor să elimine astfel aşa numitul "sharenting", fenomen care a luat amploare şi care este practicat mai ales de influenceri. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.03.2023, 13:53

- Shutterstock

Deşi o astfel de măsură poate fi destul de controversată, totul pleacă de la nişte cifre care ar trebui să dea tuturor de gândit. În proiectul de lege se menţionează că 50% din fotografiile care ajung pe reţele de pedofilie sunt publicate chiar de părinţi, care publică în medie 100 de fotografii pe an cu copiii lor.  Astfel, un copil de 10 ani ajunge să aibă deja publicate cu el pe internet în jur de 1.000 de fotografii.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron şi soţia sa au făcut din protecţia copiilor pe internet o adevărate prioritate politică. Parlamentarii francezi lucrează în acelaşi timp şi la cerinţe de verificare a vârstei pe reţelele de socializare mult mai riguroase şi la reguli pentru a limita timpul petrecut de copii în faţa calculatorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Lege controversată în Franţa. Ce este sharentingul şi de ce părinţii nu vor mai avea voie să publice poze cu propriii copii