Antena Meniu Search
x

Legendara Jane Birkin, înmormântată la Paris. La funeralii au participat sute de fani, dar şi personalităţi ca Brigitte Macron sau Vanessa Paradis

Sute de fani s-au alăturat unor legende din showbiz pentru a-şi lua adio de la celebra actriţă şi cântăreaţă franco-britanică Jane Birkin, ale cărei funeralii au loc luni la Paris, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 15:26

Actriţa Catherine Deneuve, cântăreaţa Vanessa Paradis şi "Prima Doamnă a Franţei", Brigitte Macron, s-au aflat printre persoanele care s-au reunit luni dimineaţă la biserica Saint-Roch.

În faţa bisericii, numeroşi fani, care purtau bannere cu mesaje precum "Jane Forever" şi "Îţi mulţumim, Jane Birkin", au vizionat slujba funerară pe un ecran gigant amplasat la intersecţia dintre Rue des Pyramides şi Rue Saint-Honore.

Declaraţiile emoţionante ale fiicelor legendarei Jane Birkin

Mai multe cântece din repertoriul artistei Jane Birkin, inclusiv "La Javanaise", au fost difuzate în boxe amplasate în mai multe zone ale arondismentului 1 din capitala Franţei.

Pe acelaşi subiect

"Simt deja golul pe care îl lasă în urma sa. A fost mama mea, mama voastră", a declarat fiica artistei, actriţa şi cântăreaţa Charlotte Gainsbourg, în faţa persoanelor prezente în interiorul bisericii pariziene. "Mamă, îţi mulţumesc că nu ai fost obişnuită şi rezonabilă", a declarat cealaltă fiică a ei, actriţa şi cântăreaţa Lou Doillon, în timpul ceremoniei.

Jane Birkin, apreciată pentru melodii, actorie şi implicare socială

Printre personalităţile prezente la slujba funerară s-au aflat şi Alain Souchon, Etienne Daho - care a compus piesele de pe ultimul album lansat de Jane Birkin - şi Matthieu Chedid. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că Jane Birkin este "o legendă a Franţei", după ce decesul celebrei artiste, survenit la vârsta de 76 de ani, a fost anunţat pe 16 iulie.

În străinătate, Jane Birkin era cel mai bine cunoscută datorită cântecului ei de mare succes din 1969 "Je t'aime... moi non plus", interpretat alături de partenerul ei de viaţă din acea vreme, Serge Gainsbourg. În Franţa, unde a locuit de la sfârşitul anilor 1960, Jane Birkin a fost o artistă renumită şi apreciată pentru cântecele ei, rolurile interpretate în zeci de filme şi pentru luările sale de poziţie în mai multe chestiuni de natură socială, precum drepturile femeilor şi drepturile persoanelor LGBT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Legendara Jane Birkin, înmormântată la Paris. La funeralii au participat sute de fani, dar şi personalităţi ca Brigitte Macron sau Vanessa Paradis