Antena Meniu Search
x

Foto Jane Birkin a murit la 76 de ani. Celebra actriţă şi cântăreaţă a fost găsită fără suflare în propria locuinţă

Jane Birkin a murit la 76 de ani. Celebra actriţă şi cântăreaţă s-a stins din viaţă în propria locuinţă, trupul ei fiind găsit de persoana care o îngrijea, relatează Le Figaro. Vedeta de origine britanică a fost un nume răsunător al cinematografiei franceze a secolului trecut, inspirând inclusiv modelul de genţi Hermès Birkin.

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 17:14

Actriţa şi cântăreaţa Jane Birkin a murit la 76 de ani, anunţă duminică presa franceză. Jane Birkin avea probleme de sănătate, cu doi ani în urmă aceasta suferind un atac cerebral în urma căruia a fost nevoită să-şi anuleze prezenţa la American Film Festival din Deauville (Franţa).

Jane Birkin a murit la 76 de ani

Jane Birkin, cunoscută pentru rolurile jucate în filme regizate de Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard şi Agnes Varda, precum şi pentru celebrul model de geantă căruia brandul Hermes i-a atribuit numele artistei, şi-a început cariera la vârsta de 20 de ani, în filmul „Împuşcătura/ Blow Up”, regizat de Michelangelo Antonioni, în care a interpretat rolul unui model nud.

Jane Birkin - membru al Amnesty International şi International Human Rights Federation - este cunoscută de asemenea pentru duetul „Je t’aime… moi non plus”, din anul 1969, cu Serge Gainsbourg, cu care a avut o relaţie de 12 ani în timpul căreia s-a născut Charlotte. Cântecul a fost adaptat într-un film omonim, regizat de Gainsbourg. 

Filme celebre în care a jucat Jane Birkin

Născută la Londra pe 14 decembrie 1946, Birkin a fost model în Franţa şi a mai apărut în filme ca „Dust" (1985), de Marion Hansel, premiat la Festivalul de la Veneţia şi de două ori nominalizat la premiile Cesar, iar mai recent, în „La Femme et le TGV" (2016), scurtmetraj nominalizat la premiile Oscar. În 2002, prinţul Charles i-a acordat însemnele Ordinului Imperiului Britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Jane Birkin a murit la 76 de ani. Celebra actriţă şi cântăreaţă a fost găsită fără suflare în propria locuinţă