Antena Meniu Search
x

Video "Let's go Brandon". Cum a ajuns expresia pe buzele tuturor criticilor lui Joe Biden, după greşeala unui reporter american

Cea mai recitată frază a momentului în Statele Unite este şi cea mai controversată. Ea face trimitere, şi nu pozitiv, la Joe Biden. O folosesc suporteri republicani, fani ai fostului preşedinte Donald Trump şi americani nemulţumiţi de actualul lider de la Casa Albă. Sloganul, care a pornit de la gafa unui reporter, a inspirat muzicieni şi s-a dovedit o mină de aur pentru intreprinzătorii online.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 20:49

Vezi și

Brandon Brown: Doamne, este un moment incredibil!

Reporter NBC: Brandon, mi-ai spus ... Auzi ce cântă şi mulţimea ... Let's go Brandon! (trad. Hai, Brandon!)

Irina Margareta Nistor ar fi tradus scandările publicului prin expresia "La naiba, Joe Biden". Faţă în faţă cu pilotul Brandon Brown, reporterul NBC a înţeles altceva sau a ales să improvizeze astfel. Regizorul de montaj a redus chiar şi volumul, dar răul fusese făcut. Din stradă, până în Congres şi în mediul online, "Let's go Brandon" a devenit expresia favorită a criticilor lui Joe Biden, pentru a-l insulta. Un clip cu Donald Trump savurând momentul în care mii de oameni scandează expresia a strâns milioane de vizualizări. Fostul preşedinte a scos la vânzare, pentru a strânge fonduri de campanie, un tricou astfel inscripţionat la preţul de 45 de dolari.

Fenomenul "Let's go Brandon" a luat cu asalt şi topurile muzicale

Pe acelaşi subiect

Sloganul a ajuns hit şi în lumea muzicală. Două melodii cu acest nume ocupă primele două poziţii pe iTunes. Sunt atât de populare că au împins cel mai nou single Adele pe locul 3, doar ca pe locul 4 sa fie o altă melodie "Let's go Brandon"

Zilele trecute, sloganul a fost intonat inclusiv la bordul unei curse Southwest Airlines. Reacţia pasagerilor a fost împărţită. Unii au zâmbit, alţii s-au revoltat. CNN, post declarat democrat, a anunţat însă că nu va mai folosi serviciile companiei aeriene. "A fost un an greu pentru oamenii care se numesc Karen sau Brandon. Gândurile mele se îndreaptă spre voi. De fapt mi se pare înfricoşător ca un pilot să abordeze orice temă politică. Vă vorbeşte pilotul. Astăzi tema e datoria naţională."

Pentru moment, dincolo de Joe Biden şi de războaiele politice, cel mai păgubit este chiar protagonistul involuntar al poveştii, Brandon Brown. Pilotul de 28 de ani nu îşi mai găseşte sponsori, după ce numele lui a devenit prea controversat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Let's go Brandon". Cum a ajuns expresia pe buzele tuturor criticilor lui Joe Biden, după greşeala unui reporter american