Antena Meniu Search
x

Raportul "Libertatea presei 2018", publicat de Medici fără frontiere. România, locul 44

România ocupă poziţia 44 în lume în ceea ce priveşte libertatea presei în 2018, anunţă raportul anual dat publicităţii de organizaţia Medici fără frontiere. Prima poziţie e ocupată de Norvegia.

Harta privind libertatea presei în lume în 2018
România e pe locul 44 în privinţa libertăţii presei, conform raportului anual al organizaţiei Medici fără Frontiere - Medici fără Frontiere

România ocupă poziţia 44 în lume în ceea ce priveşte libertatea presei în 2018, anunţă raportul anual dat publicităţii de organizaţia Medici fără frontiere. Prima poziţie e ocupată de Norvegia.

Organizaţia Medici fără Frontiere a dat publicităţii raportul anual privind libertatea presei în lume. Faţă de anul 2017, România a urcat 2 poziţii, de pe 46 pe locul 44.

În capitolul rezervat ţării noastre, cei de la Medici fără frontiere avertizează încă din titlu asupra "Temerii de cenzură politică".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe locul 1 în topul libertăţii presei este Norvegia, cu 7,63 puncte, urmată de Suedia, Olanda, Finlanda şi Elveţia. România are 23,65 de puncte. Imediat după România, pe poziţia 45 în lume, sunt Statele Unite, cu 23,73 puncte, iar apoi sunt Italia şi Botswana.

Din Uniunea Europeană, sunt şi alte ţări după România: Polonia pe 58, Malta pe 65, Croaţia pe 69, Ungaria pe 73, Grecia pe 74 şi Bulgaria pe locul 111. Rusia, ţară criticată intens pentru modul în care regimul lui Vladimir Putin limitează libertatea presei, este pe poziţia 148. Arabia Saudită este pe poziţia 169, iar China pe 176. Ultima poziţie, 180, este ocupată de Coreea de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Raportul "Libertatea presei 2018", publicat de Medici fără frontiere. România, locul 44