Antena Meniu Search
x

Libia: Cinci morți într-un atac contra manifestanților ostili unui proiect ONU

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 30 au fost rănite vineri la Benghazi, în estul Libiei, în tiruri cu obuze asupra unei manifestații contra proiectului unui guvern de uniune națională propus de ONU

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 30 au fost rănite vineri la Benghazi, în estul Libiei, în tiruri cu obuze asupra unei manifestații contra proiectului unui guvern de uniune națională propus de ONU

"Obuzele au lovit persoane care manifestau vineri contra unui proiect de acord al ONU în centrul orașului Benghazi, omorând cel puțin cinci persoane și rănind alte 30", a afirmat o sursă medicală.

"Bilanțul ar putea fi mult mai ridicat, pentru că echipele de salvare caută în continuare corpuri" la locul atacului, a adăugat această sursă.

Centrul medical din Benghazi a scris pe pagina sa de Facebook că a primit două corpuri și a acordat îngrijiri la 20 de răniți.

Un alt spital din oraș, Al Jalaa, a informat tot pe Facebook că a primit trei corpuri și a îngrijit 10 răniți.

Libia s-a scufundat în haos de la răsturnarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, în 2011, și două autorități politice își dispută puterea de anul trecut, una cu sediul la Tripoli, iar cealaltă, singura recunoscută internațional, cu sediul în estul țării.

În plus, țara este devastată de lupte între diverse mișcări armate, printre care gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Economia s-a prăbușit și Libia servește ca punct de plecare pentru mii de emigranți care traversează Marea Mediterană spre Europa.

Comunitatea internațională încearcă să facă presiuni pentru semnarea unui acord privind un guvern de uniune națională.

După aproape un an de negocieri, emisarul Națiunilor Unite Bernardino Leon a prezentat pe 8 octombrie un proiect de acord asupra unui guvern de uniune națională reprezentanților celor două tabere aflați la Skhirat (Maroc).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Libia: Cinci morți într-un atac contra manifestanților ostili unui proiect ONU