Antena Meniu Search
x

Liceenii din Franța, proteste violente pentru închiderea școlilor. Video

Regulile adoptate în pandemie împart lumea în mai multe tabere. Dacă la noi în ţară, părinţii nu sunt adepţii cursurilor online şi consideră că elevii ar trebui să meargă la şcoală, în Franţa situaţia este diferită. Lângă Paris, elevii de liceu au protestat violent tocmai pentru că sunt puşi să meargă la şcoală în plină pandemie. Între timp, restricţiile se înăspresc, pe rând, în toate ţările europene.

de Redactia Observator

la 10.11.2020, 10:17

Vezi și
  • Liceenii din Franța vor închiderea școlilor.
  • Liceenii au dat foc la tomberoane în timpul protestelor.

Haosul a cuprins ieri un orăşel de lângă Paris. Sute de liceeni, nemulţumiţi că şcolile au rămas deschise în ciuda pandemiei, au ieşit în stradă. În timpul protestelor, au incendiat tomberoane şi au încercat să răstoarne o maşină de poliţie.

Cursurile trec, însă, exclusiv online în tot mai multe ţări europene. S-a întâmplat, de ieri, şi în Grecia, pentru elevii de gimnaziu şi liceu.

Angeliki Baladima, profesoară: Este singura posibilitate de a învăța pe care o avem în acest moment. Cu siguranță nu este cel mai eficient mod. Învățatul în realitate este de neînlocuit.

Creşele şi şcolile primare vor rămâne deschise, însă. Ţara se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste o mie 900.

În Italia, experţii medicali cer o carantină totală, după ce spitalele s-au supraglomerat. Peste 25 de mii de persoane au fost testate ieri pozitiv în Peninsulă. În unele centre medicale, pacienţii sunt trataţi chiar pe coridoare sau primesc oxigen în maşina personală.

De mâine, şi în Ungaria va fi instaurată carantina parţială. Vor fi restricţii de circulaţie între orele 20 şi 5 dimineaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Liceenii din Franța, proteste violente pentru închiderea școlilor. Video