Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Lider al aripii militare a Fatah, ucis de israelieni în timp ce circula într-o mașină, în sudul Libanului

Un lider al aripii militare a Fatah, Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, Khalil Maqdah, a fost ucis miercuri în timp ce circula într-o maşină, în sudul Libanului, anunţă liderul organizaţiei palestiniene şi o sursă din cadrul securităţii libaneze, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 15:43

Este pentru prima oară de la începutul în urmă cu peste zece luni a unor schimburi de tiruri la frontieră când este vizat un reprezentant al formaţiunii preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas. Atacul israelian a vizat maşina lui Khalil Maqdah, care a fost ucis, potrivit unei surse din domeniul securităţii.

Khalil Maqdah "a fost vizat de un atac israelian la Saida", a declarat AFP un oficial de rang înalt din cadrul Fatah Fathi Abou Al-Aradat, potrivit News.ro.

O sursă din cadrul securităţii libaneze a declarat AFP că atacul a vizat maşina acestuia, în timp ce circula în apropierea unor tabere palestiniene situate lângă Saida, principalul oraş din sudul Libanului. Un corespondent AFP a văzut maşină în flăcări, din care salvatori au scos un corp.

Articolul continuă după reclamă

Comandantul Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa a confirmat atacul

Pe acelaşi subiect

Comandantul Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, Mounir Maqdah, a confirmat postului al-Mayadeen, cu sediul la Beirut, că atacul l-a vizat pe fratele său, Khalil Maqdah.

El a precizat că acesta era un oficial militar de rang înalt al Fatah şi făcea parte din aceste Brigăzi.

"Asasinarea" lui Khalil Maqdah este "o dovadă în plus că Israelul vrea să incendieze regiunea şi să o arunce într-un război larg", acuză miercuri un membru al Comitetului Central al Fatah, la Ramallah, unde se află sediul Autorităţii Palestiniene, în Cisiordania ocupată.

De la începutul Războiului din Fâşia Gaza, în octombrie, mişcarea islamistă libaneză Hezbollah şi aliaţii săi, inclusiv mişcarea islamistă palestiniană Hamas, revendică atacuri împotriva Israelului din sudul Libanului. Însă Fatah nu a anunţat că ia parte la aceste violenţe.

Armata israeliană ripostează prin raiduri în adâncime în Liban şi ţintind lideri ai Hezbollahului şi ai aliaţilor palestinieni şi libanezi ai acestuia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Lider al aripii militare a Fatah, ucis de israelieni în timp ce circula într-o mașină, în sudul Libanului