Antena Meniu Search
x

Liderul nord-corean Kim Jong Un, dispariție controversată

De la o boală necruţătoare, ce l-a lovit fulgerător, până la o lovitură de stat, presa internaţională se întrece în speculaţii care să explice dispariţia publică din ultima lună a liderului nord-corean Kim Jong Un.

Vezi și

De la o boală necruţătoare, ce l-a lovit fulgerător, până la o lovitură de stat, presa internaţională se întrece în speculaţii care să explice dispariţia publică din ultima lună a liderului nord-corean Kim Jong Un. 

Kim Jong Un iubeşte să fie în centrul atenţiei. Aproape la fel de mult cum îi place să fie adulat de supuşii săi. De 3 ani, de când a preluat puterea, nu a făcut niciun pas fără să cheme presa şi tocmai asta face ca absenţa sa din ultima lună să fie privită cu suspiciune.

Există informaţii că şi-a luxat gleznele, l-am şi văzut cu mai multe ocazii şchiopătând serios. Dar, ştiţi cum e, ar putea avea nevoie să folosească cârje şi nu vrea să ofere restului lumii această imagine despre el.

Speculaţiile au început să apară după ce, weekendul trecut, conducerea partidului s-a reunit într-o şedinţă de urgenţă. La care liderul de 31 de ani nu a participat. Specialiştii vorbesc despre o posibilă lovitură de stat, deşi generalii din anturajul lui Kim Jong Un neagă o asemenea ipoteză.

Răspunsul scurt este: Da. Se află în continuare la putere, chiar dacă se zvoneşte că ar fi fost înlăturat. Ne putem aştepta la schimbări majore în componenţa grupului aflat la putere: alte numiri, alte demiteri, oameni care dispar.

Din 2011, de la moartea tatălui său, tânărul moştenitor al puterii nord-coreene şi-a făcut mulţi duşmani, printre liderii lumii dar şi în cadrul propriei familii. Execuţiile rudelor sale şi recenta declaraţie în care l-a făcut trădător pe preşedintele sud corean, nu sunt în avantajul lui. Principala ipoteză vehiculată de presa internaţională este că liderul ar fi în arest la domiciliu iar puterea a fost preluată de sora lui. Răspunsul va veni cel mai probabil mâine, când va avea loc aniversarea Partidului Muncitoresc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Liderul nord-corean Kim Jong Un, dispariție controversată