Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Litoralul bulgăresc: Plaje private şi terenuri de golf construite în stâncă pentru bogaţii lumii

Plaje private, spa de inspiraţie maroconă şi 85 de hectare de terenuri de golf construite în stâncă deasupra mării. Nu vorbim de o insulă exotică aflată în celălalt capăt al lumii, ci de câteva resorturi de la vecinii noştri din Bulgaria.

de Redactia Observator

la 26.08.2018 , 23:15

Plaje private, spa de inspiraţie maroconă şi 85 de hectare de terenuri de golf construite în stâncă deasupra mării. Nu vorbim de o insulă exotică aflată în celălalt capăt al lumii, ci de câteva resorturi de la vecinii noştri din Bulgaria. An de an, străini de peste tot ajung aici, oameni cu bani şi pretenţii. O echipă Observator a filmat în paradisul unui sport practicat de bogaţii lumii.

La 50 de kilometri de Vama Veche, într-un sat din comuna Kavarna se dezvăluie o altă lume. Una a luxului de bun gust. Bogaţii lumii vin aici pentru resorturile de cinci stele construite direct în stâncă. Dar mai ales pentru ceea ce nu găsesc în altă parte: cele 85 de hectare de terenuri de golf.

Turiştii ajunşi aici se recreează, alţii se întrec de-a dreptul. Campionatul mondial de golf se ţine acolo de ceva vreme. 

Vezi și

Fie că se pricep sau nu, toţi cei care ajung aici încearcă. O lecţie de golf costă 50 de euro. Mai exact, un euro minutul.

David Kolex:

Pentru mine este un hobby. Dar este un sport foarte complex. Înainte de toate, ca să îl joci, ai nevoie de foarte multă disciplină. Este, totuşi, un sport extrem de plăcut. Trebuie sa calculezi traseul mingii în funcţie de forţa cu care bate vântul, dar trebuie să ţii cont şi de foarte multe reguli, pentru că este un sport care are reguli foarte interesante.

Pe plajă, în schimb, relaxarea este singura regulă.

În zonă nu există hoteluri. Sunt doar vile cochete cu unul, cel mult două etaje. Dar toate apartamentele au terase cu vedere spre mare. În plin sezon, o noapte de cazare costă şi 230 de euro. Acum, însă, preţurile pornesc de la 175 euro.

GERGENA DIMITROVA, PR complex:

Avem şi patru piscine de lux, două plaje drăguţe şi activităţi acvatice. Organizăm şi multe evenimente. Avem bar de jocuri, un pian bar, o sală de întâlniri şi activităţii cu copiii, dar şi un SPA în stil marocan.

Şi e normal să fie aşa. Căci un resort e un orăşel în sine. Şi trebuie să ofere mai mult decât un hotel de cinci stele. Cum ar fi... un Hammam. Cu tot cu ceaiuri turceşti servite direct în 

baie.

Sunt trei resorturi cu terenuri imense de golf de-a lungul coastei Mării Negre, la vecinii bulgari. Şi, încet-încet, străinii le descoperă. Statisticile arată că, în 2018, aproape 9 de milioane de turişti au ajuns în Bulgaria în concedii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Litoralul bulgăresc: Plaje private şi terenuri de golf construite în stâncă pentru bogaţii lumii