Londra se teme de un atac devastator din partea Rusiei. Şeful Statului Major al armatei britanice, cerere explozivă către NATO. Efectele ar fi "catastrofale"!
Şeful Statului Major al armatei britanice, Stuart Peach, a avertizat asupra unui atac potenţial catastrofal din partea forţelor navale ruse.

Şeful Statului Major al armatei britanice, Stuart Peach, a avertizat asupra unui atac potenţial catastrofal din partea forţelor navale ruse.
Potrivit mareşalului, Rusia ar putea distruge cabluri submarine de telecomunicaţii, inclusiv cele pentru semnalul Internet, efectele negative ale unui astfel de atac fiind "potenţial catastrofale".
În cursul unui discurs rostit la Institutul pentru Studii Regale din Londra, Peach a afirmat că activităţile comerciale internaţionale şi semnalul Internetului ar fi afectate grav dacă Rusia ar întrerupe sau ar distruge cabluri submarine de telecomunicaţii.
"Efectele ar fi imediate şi potenţial catastrofale, afectând economia şi modul nostru de viaţă. Ca reacţie la ameninţările reprezentate de modernizarea Forţelor navale ruse, de navele şi submarinele nucleare şi convenţionale, atât noi, cât şi aliaţii noştrii transatlantici am prioritizat misiunile pentru a proteja reţelele de comunicaţii.
- O victimă a incendiilor din ianuarie din Los Angeles, descoperită de autorităţi la aproape 3 luni de la tragedie
- Ungaria anunţă oficial retragerea din Curtea Penală Internaţională. Procedura intră în vigoare abia la un an...
- Pasagerii şi echipajul unui avion American Airlines, evacuaţi pe aripa aeronavei în Georgia, după ce s-a simţit...
- Casa Albă, reacţie despre plecarea lui Elon Musk din guvernul SUA: Va rămâne până când își va finaliza misiunea
- Studenţii din Turcia fac apel la un boicot comercial. Oamenii, îndemnați să nu cumpere de la companii considerate...
Poate părea o reeditare a misiunilor din trecut, dar vreau să spun că este foarte important să înţelegem cât de importantă este această misiune pentru Alianţa Nord-Atlantică", a declarat Stuart Peach, potrivit Reuters.
Mareşalul a avertizat că Moscova "continuă perfecţionarea capabilităţilor militare neconvenţionale şi echipamentelor de război informaţional".
Pe glob există 428 de cabluri submarine de telecomunicaţii cu lungimea totală de 1,1 milioane de kilometri, transmiţând semnal, inclusiv pentru Internet, între continente şi ţări.
Submarinele militare ruse sunt din ce în ce mai prezente în zona de nord a Oceanului Atlantic, în apropiere de Groenlanda, Islanda şi Marea Britanie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰