Antena Meniu Search
x

Țări din întreaga lume continuă lupta pentru a menține sub control pandemia de coronavirus (Video)

Întâi n-a vrut să o poarte deloc, apoi a purtat-o fără prea multă tragere de inimă. Acum, Donald Trump schimbă radical strategia şi anunţă într-o postare pe Twitter că portul măştii este o dovadă de patriotism. Dar bilanţul continuă să atingă noi recorduri în Statele Unite. În Europa, noi cortine de fier se ridică pe continent. Cu 500 de focare active, Franţa ia în calcul închiderea graniţei cu Spania. Aici, rata de infectare s-a triplat în ultimele săptămâni.

de Redactia Observator

la 21.07.2020, 23:18

Vezi și
  • În Spania ar exista în jur de 150 de focare de coronavirus.
  • Autoritățile din Florida au raportat 10.000 de infectări noi pentru ultimele 24 de ore.

Destinaţie favorită pentru români şi nu numai, Creta este unul dintre punctele monitorizate atent de autorităţile elene. Zeci de turişti au fost depistaţi pozitiv, după ce au ajuns pe insulă de la redeschiderea sezonului. Şapte români, printre care un copil de opt ani, numai ieri. Oamenii sunt membrii a două familii şi au călătorit în avion alături de alţi 150 de oameni care aşteaptă acum, cu sufletul la gură, rezultatul testelor.

Veşti îngrijorătoare vin şi din Spania, care revine sub lupa statelor vecine cu 150 de focare active. Cele mai multe au fost raportate în Aragona şi Catalonia unde, ieri, sute de oameni au protestat faţă de vizita regilor Felipe şi Letizia.

În Barcelona, autorităţile fac apel fără oprire la responsabilitate. Patru milioane de oameni sunt deja în carantină pentru 15 zile. 

Alba Vergés, ministrul catalan al Sănătății: Ieşiţi din casă doar în caz de urgenţă, ca să mergeţi la muncă, la medic sau la cumpărături, ca să vă luaţi mâncare sau alte bunuri esenţiale.

Nici din Pamplona nu vin veşti bune. În oraşul curselor cu tauri, un tânăr a organizat o partidă de fotbal între negativi şi infectaţi. Cea mai mare temere a autorităţilor este că se vor confrunta, curând, cu un al doilea val de infectări. 

Franţa ia deja în calcul închiderea graniţei şi impune noi măsuri de protecţie. Masca este, de ieri, obligatorie în toate spaţiile închise. În Hexagon sunt peste 500 de focare active.

Un alt lockdown se pregăteşte în Los Angeles, unde cozile pentru testarea rapidă se întind pe kilometri întregi.

La fel şi în Dallas. Veştile nu sunt bune nici pentru Florida care, cu peste 10 mii de noi cazuri, ar trebui să găzduiască Convenţia Republicană în nicio lună. În faţa situaţiei tot mai grave, chiar şi preşedintele şi-a schimbat strategia. Donald Trump a postat pe Twitter o fotografie în care poartă mască numindu-i patrioţi pe cei care îi urmează exemplul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Țări din întreaga lume continuă lupta pentru a menține sub control pandemia de coronavirus (Video)