Antena Meniu Search
x

Lupte ca-n filme în inima Catalunyei

14 oameni au fost răniţi şi cel puţin 30 au fost arestaţi după o evacuare forţată. Forţele de ordine au dat buzna într-un imobil ocupat ilegal de membri ai grupărilor de stânga

Vezi și

14 oameni au fost răniţi şi cel puţin 30 au fost arestaţi după o evacuare forţată. Forţele de ordine au dat buzna într-un imobil ocupat ilegal de membri ai grupărilor de stânga.

În noaptea de miercuri spre joi poliţiştii au reuşit să-i scoată pe toţi din imobil, dar ieri oamenii s-au întors aşa că a început o nouă luptă. Tinerii cu feţele acoperite de cagule au incendiat containere de gunoi, au spart geamuri şi i-au atacat pe poliţişti cu sticle şi pietre.

Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Zeci de manifestanţi au fost duşi la dube. Pagubele provocate în timpul confruntării se ridică la aproape două sute de mii de euro. Daunele se ridică la aproape două sute de mii de euro.

Clădirea care a încins spiritele se află în proprietatea companiei de transport din Barcelona, dar nu a mai fost folosită din 1997. În această perioadă membrii ai grupărilor de stânga au amenajat acolo un centru social, ilegal. Iar acum autorităţile au decis să demoleze imobilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Lupte ca-n filme în inima Catalunyei