Antena Meniu Search
x

Curs valutar

MAE condamnă executarea unui cetățean japonez, anunțată de către gruparea teroristă ISIL

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă ferm executarea unui cetățean japonez, anunțată de către gruparea teroristă ISIL, și reafirmă "angajamentul clar al României, alături de aliații și partenerii săi, în combaterea terorismului internațional".

de Redactia Observator

la 25.01.2015 , 16:12

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă ferm executarea unui cetățean japonez, anunțată de către gruparea teroristă ISIL, și reafirmă "angajamentul clar al României, alături de aliații și partenerii săi, în combaterea terorismului internațional"

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, remis duminică AGERPRES, ministrul de Externe Bogdan Aurescu susține că "dacă acest anunț se confirmă, ne aflăm în fața unui nou act de o cruzime extremă".

"Suntem solidari cu poporul și autoritățile nipone în aceste momente dificile. Folosesc acest prilej pentru a reconfirma angajamentul României de a contribui la eforturile comunității internaționale pentru combaterea terorismului internațional, care nu are granițe și împotriva căruia, mai mult ca niciodată, trebuie să avem o singură voce și să facem front comun", a declarat ministrul Bogdan Aurescu, potrivit documentului citat.

Articolul continuă după reclamă

Unul dintre cei doi ostatici japonezi deținuți de gruparea jihadistă Statul Islamic, Kenji Goto, a apărut sâmbătă într-o înregistrare postată pe internet, afirmând că celălalt conațional al său, Haruna Yukawa, a fost ucis de jihadiști, care acum nu mai vor bani, ci eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania, au relatat agențiile internaționale de presă.

Gruparea islamistă radicală a publicat marți o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor japonezi, amenințând că în caz contrar îi va executa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » MAE condamnă executarea unui cetățean japonez, anunțată de către gruparea teroristă ISIL