Antena Meniu Search
x

Magazinele Decathlon din nordul Franţei refuză să mai vândă canoe, după ce sute de migranţi le-au folosit să fugă în Anglia - VIDEO

Magazinul sportiv Decathlon a scos de la vânzare canoele în nordul Franţei, pentru a opri migranţii să le folosească pentru a traversa Canalul Mânecii spre Marea Britanie.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 16:30

Vezi și

Compania spune că bărcile au fost retrase din magazinele din Calais, precum şi Grande-Synthe, care este în apropiere de Dunkerque. Decizia vine după un val de încercări ale oamenilor din taberele de migranţi din nordul Franţei de a ajunge în Marea Britanie, informează BBC.

Marţea trecut un număr record de migranţi au traversat Canalul Mânecii, 1.185, în ambarcaţiuni mici. O zi mai târziu, trei migranţi au fost daţi dispăruţi după ce au încercat să treacă Canalul în canoe. 

Guvernul britanic spune că numărul de traversări este "inacceptabil" şi a cerut Franţei să ia mai multe măsuri pentru a preveni migranţii să se aventureze în aceste călătorii de multe ori periculoase.

"În contextul actual, achiziţia de canoe nu va mai fi posibilă", a declarat Decathlon pentru AFP, confirmând informaţiile din presa locală. Reprezentanţii companiei au adăugat că "vieţile oamenilor ar fi puse în pericol" dacă sunt folosite în speranţa să ajungă în Anglia. 

Pe acelaşi subiect

Franţa a dezmembrat o tabără de migranţi

În timp ce au continuat traversările în această săptămână, Franţa a dezmembrat o mare tabără de migranţi în apropiere de Dunkerque, pe coasta nordică, şi a arestat zeci de persoane bănuite  de trafic de migranţi.

Tabere precum cea de la Grande Synthe, pline de corturi de asemenea de la Decathlon, dar şi de gunoaie, au fost folosite ca puncte de plecare pentru călăuze şi sunt conduse de traficanţi nemiloşi şi înarmaţi.

Decizia Decathlon a fost prima oară raportată în ziarul regional La Voix du Nord. Publicaţia susţinea că un jurnalist a văzut migranţi în mai multe ocazii cumpărând ambarcaţiuni uşoare şi alte echipamente de la Decathlon din zona Calais.

Canoele vor fi în continuare disponibile pentru achiziţii online sau în alte magazine. Echipamentele de siguranţă, precum veste de salvare, vor fi disponibile la vânzare şi în Calais sau Grande-Synthe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Magazinele Decathlon din nordul Franţei refuză să mai vândă canoe, după ce sute de migranţi le-au folosit să fugă în Anglia - VIDEO