Antena Meniu Search
x

FOC URIAŞ la o tabără de refugiaţi din Franţa. 1500 de oameni au rămas fără adăpost (VIDEO)

Tabăra de refugiaţi Grande-Synthe din Franţa, care găzduia aproximativ 1500 de migranţi în apropiere de Dunkerque, a fost distrusă de un incendiu luni seara.

Tabăra de refugiaţi Grande-Synthe din Franţa, care găzduia aproximativ 1500 de migranţi în apropiere de Dunkerque, a fost distrusă de un incendiu luni seara.

Instituţia prefecturii a declarat că au ars circa 300 de case din satul improvizat, iar ansamblul a fost distrus într-o măsură care nu mai permite reconstrucţia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tabăra se dorea a fi un model pentru migranţii cu destinaţia Anglia, dar cauza dezastrului pare a fi un conflict între refugiaţii afgani şi cei kurzi. Aceştia s-au încăierat sâmbătă seara şi şase dintre ei au fost răniţi cu arme albe.

Potrivit mai multor mărturii, tensiunile s-au acumulat pe măsură ce creştea numărul de afgani, sosiţi la Grande-Synthe după desfiinţarea taberei improvizate din apropiere de Calais cunoscute sub numele de 'Jungla'. Afganii erau nemulţumiţi că au fost găzduiţi în bucătăriile comune, în timp ce kurzii locuiau în mici cabane. Pentru afgani nu s-au mai construit alte clădiri de acest fel.

Sursa: Agerpres, Twitter.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » FOC URIAŞ la o tabără de refugiaţi din Franţa. 1500 de oameni au rămas fără adăpost (VIDEO)