Antena Meniu Search
x

Mai multe candidate la Miss Univers Indonezia acuză organizatorii concursului de abuz sexual: "M-a afectat psihic"

Mai multe candidate la Miss Univers Indonezia au depus plângeri la poliție, acuzând organizatorii concursului de abuz sexual.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 12:21

Mai multe candidate la Miss Univers Indonezia acuză organizatorii concursului de abuz sexual
Mai multe candidate la Miss Univers Indonezia acuză organizatorii concursului de abuz sexual - Miss Univers Indonezia

Concurentelor li s-ar fi cerut să-și dea jos tricoruile pentru anumite „verificări corporale” și fotografii, cu două zile înainte de finala din 3 august, a declarat unul dintre avocații lor. Organizatorii le-ar fi spus femeilor că trebuie „să examineze orice cicatrice, celulită sau tatuaje de pe corpul lor”, potrivit BBC.

„Simt că mi-au fost încălcate drepturile. M-a afectat psihic. Am avut probleme cu somnul", a spus declarat una dintre concorentele Miss Univers Indonezia.

Mai multe candidate la Miss Univers acuză organizatorii de abuz sexual

Mellisa Anggraeni, un avocat care reprezintă trei dintre concurentele care au depus plângere, a spus că vor urma și alte plângeri din partea altor concurente. Poliția din capitala Jakarta a emis o declarație în care spune că va investiga în continuare cazul.  Organizația Miss Univers Indonezia va investiga acuzațiile, a declarat proprietarul Poppy Capella într-un comunicat. De asemenea, organizația globală Miss Univers a mai spus că analizează situația și că ia „foarte în serios” acuzațiile de abuz sexuală.

Pe acelaşi subiect

În timp ce controalele corporale sunt normale în țară, concurenților nu li se cere de obicei să se dezbrace, a spus Maria Harfanti, fostă Miss Indonezia. Ea a adăugat că, de asemenea, organizatorii solicită adesea indicele de masă corporală al concurenților pentru a le verifica proporțiile corpului. 

În conferința de presă de luni, una dintre reclamante a spus că controalele corporale au fost făcute într-o cameră închisă, dar au fost prezenți și câțiva bărbați. Ușa nu era complet închisă, dând oamenilor din afară ocazia de a vedea ce se întâmplă acolo, a adăugat ea. 

În 2013, concursul Miss World și-a anulat runda de bikini când a fost organizat în națiunea în mare parte musulmană. Miss Univers, care se află acum la cea de-a 73-a ediție, este popular în Asia de Sud-Est, în special în Indonezia, Filipine și Thailanda, unde câștigătorii devin vedete și influenceri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mai multe candidate la Miss Univers Indonezia acuză organizatorii concursului de abuz sexual: "M-a afectat psihic"