Antena Meniu Search
x

Video Mai multe școli din SUA au decis să înceapă cursurile la 9:45, pentru ca elevii să doarmă mai mult. Ce beneficii invocă

Câteva licee din Statele Unite au decis să înceapă cursurile, dimineaţa, cu peste două ore mai târziu decât până acum. Ora la care se încheie cursurile a rămas aceeaşi, aşa că elevii au mai mult timp liber ca să doarmă sau să-şi facă lecţiile. Sunt însă şi voci care spun că noul program nu face decât să reducă timpul acordat profesorilor pentru a preda.  

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 08:38

Vezi și

La un liceu din Pennsylvania, cursurile încep acum dimineaţa la ora 9 şi 45, în loc de şapte şi jumătate, şi se încheie la ora trei după amiază, ca şi până acum. Decizia a fost luată după pandemie, când mulţi adolescenţi americani au început să se plângă de probleme psihice. Mai precis, senzaţii de tristeţe şi disperare, iar în cele mai grave cazuri chiar gânduri de sinucidere. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cel mai bun tratament e somnul. 

Khlid Doulat, elev: Ca să fiu cinstit, sunt mult mai fericit dimineaţa. Am o atitudine mai pozitivă şi vin la şcoală mai degrabă zâmbitor, în loc să fiu îmbufnat pentru că m-am sculat din pat şi aşa mai departe, pentru ora 7.30.

În cele două ore libere de dimineaţă elevii pot face ce vor

Profesorii le stau la dispoziţie pentru discuţii personale. Dar ei se pot trezi mai târziu, pot lua micul dejun pe îndelete sau, dimpotrivă, îşi pot face lecţiile, ca serile să le rămână libere.

Pe acelaşi subiect

Fatima Afrani: În general, sunt obosită după ore, aşa că îmi place să am această flexibilitate, să las lecţiile deoparte şi să nu-mi mai fac griji pentru ele. Acum ştiu că pot să le fac dimineaţa, pentru că am timp la dispoziţie. 

Profesorii trebuie să predea acum în 60 de minute ceea ce până acum le lua 80 de minute. Avantajul e că au mai mult timp pentru meditaţii. 

Matthew Alloway, director de liceu: Dacă noi doi am fi elevi de şcoală şi am studia, amândoi, matematică, este de bun simţ că s-ar putea ca dumneata şi cu mine să nu avem exact acelaşi ritm de învăţare şi să avem nevoie de exact acelaşi timp pentru discuţii personale cu profesorul. 

Nouă din cele 50 de state federale americane au în vedere să oblige şcolile să înceapă cursurile la o anumită oră, mai târzie decât cea actuală.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mai multe școli din SUA au decis să înceapă cursurile la 9:45, pentru ca elevii să doarmă mai mult. Ce beneficii invocă