Antena Meniu Search
x

Video Imaginea durerii şi a furiei: un munte de om strânge în braţe un urs de pluş. Micuţa Eva, fetiţa antrenorului de la SCM Zalău, a fost condusă pe ultimul drum

Lacrimi de durere şi furie. Serbia şi-a îngropat morţii în a doua zi de doliu naţional. Patru copii şi paznicul şcolii, omorâţi de adolescentul de 13 ani la şcoala de elită din Belgrad, au fost conduşi pe ultimul drum. Printre ei, fiica fostului jucător de volei sârb, antrenor acum în România. I-au fost alături jucătorii români şi staff-ul echipei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.05.2023, 09:13

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: Un munte de om care strânge în braţe un urs de pluş. A fost al fetiţei sale. Alături de el sunt sute de oameni care se uită înlemniţi spre capela cimitirului central din Belgrad. E felul lor de a-şi lua rămas bun de la micuţa Eva şi de a aduce un ultim omagiu familiei. 

Fetiţa de 13 ani, ucisă cu sânge rece de colegul său, cu puţin timp înainte de ore, a fost condusă pe ultimul drum într-o mare de lacrimi. Nimic nu poate alina suferinţa părinţilor. 

Împietriţi de durere

În timpul slujbei, fostul jucător de volei, antrenor acum în România, şi-a ţinut strâns de mâna soţia. Nu şi-au putut stăpânii lacrimile de durere şi... furie.

Pe acelaşi subiect

Adrian Feher, manager volei SCM Zalău: Cât de mare ai fi fizic, cred că o chestia de asta nici nu poate fi descrisă nici măcar în cuvinte, dar să ţi se întâmple. Absolut toată lumea vrea să vină să-şi susţină antrenorul. 

Călin Cristian, administrator public municipiul Zalău: Suntem alături de el şi, vă rog să mă credeţi, că pe toţi ne-a marcat foarte foarte tare.

Împietriţi de durere au fost şi jucătorii. Au avut meci vineri, unde au purtat tricouri cu chipul fetiţei antrenorului. Pe teren, au ţinut şi un moment de reculegere. 

Gabriel Terhes, director sportiv SCM Zalău: Nu puteau să dea în minge, nu puteau să joace, nu s-au putut antrena zilele acestea. 

Iulia Pop, reporter Observator: În a doua zi de doliu naţional, Serbia îşi plânge morţii. Încă trei elevi şi agentul de securitate al şcolii Vladislav Ribnikar sunt înmormântaţi în cimitirele din Belgrad. 

Masacru în Serbia. În faţa şcolii din Belgrad e loc de pelerinaj

Sute de lumânări aprinse şi flori albe au acoperit strada şi trotuarul şi o carte de condoleanţe a fost deschisă în memoria celor ucişi. Sute de oameni au stat la coadă să aştearnă pe foaie câteva cuvinte de adio.

Iulia Pop, reporter Observator: La 60 de kilometri distanţă de Belgrad, alte sute de oameni îmbracă haine cernite. Cei cinci tineri ucişi la Malo Orašje sunt conduşi pe ultimul drum. 

Şi familiile celor trei morţi din satul vecin, Dubona, se pregătesc de înmormântare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Imaginea durerii şi a furiei: un munte de om strânge în braţe un urs de pluş. Micuţa Eva, fetiţa antrenorului de la SCM Zalău, a fost condusă pe ultimul drum