Antena Meniu Search
x

Video Mai multe ţări impun noi restricţii sanitare pentru chinezi, după ce ţara se confruntă cu o nouă explozie de îmbolnăviri de COVID

China dă fiori, din nou, lumii întregi şi obligă mai multe ţări să introducă restricţii sanitare. Confruntate cu o explozie de îmbolnăviri de COVID, autorităţile din Beijing ascund informaţii: numărul de cazuri şi de decese. După Japonia şi Italia, americanii nu vor mai primi chinezi fără test negativ de săptămâna viitoare. Iar englezii pregătesc aceeaşi regulă. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 29.12.2022, 23:12

Vezi și

Statele Unite au făcut anunţul la doar câteva zile după ce alte ţări au impus măsuri similare pentru cetăţenii care sosesc din China. 

Noi restricţii după explozia de Covid din China

Dr. Alok Patel, medic: Este un pas regretabil, dar necesar, având în vedere faptul că nu ştim cu adevărat cât de multe cazuri COVID sunt în China, nu ştim întregul spectru al variantelor. 

Japonia testează deja călătorii chinezi şi a limitat numărul de zboruri din şi spre China. La fel procedează Taiwan şi India. În Europa, Italia le urmează exemplul, după ce aproape jumătate din cei 212 pasageri care au ajuns luni din China pe aeroportul din Milano au ieşit pozitiv la COVID. 

Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe: Credem că răspunsul la COVID al tuturor țărilor ar trebui să fie bazat pe știință și să fie proporțional, să trateze oamenii din toate țările pe picior de egalitate. Nu ar trebui să afecteze schimbul și cooperarea normală între oameni.

Deciziile vin într-un moment de cumpănă pentru China, care se confruntă cu unul dintre cele mai puternice valuri de COVID. Sub presiunea protestelor, autorităţile vor să elimine, însă, mai multe restricţii. Cea mai importantă - cine intră în ţară nu va mai sta în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mai multe ţări impun noi restricţii sanitare pentru chinezi, după ce ţara se confruntă cu o nouă explozie de îmbolnăviri de COVID