Antena Meniu Search
x

Maia Sandu, întâlnire cu Antony Blinken la Munchen: "Suntem profund îngrijoraţi cu privire la planurile Rusiei de a încerca să destabilizeze guvernul"

Preşedinta Maia Sandu s-a întâlnit la Conferinţa de Securitate de la München cu secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 09:22

Maia Sandu, întâlnire cu Antony Blinken la Munchen: "Suntem profund îngrijoraţi cu privire la planurile Rusiei de a încerca să destabilizeze guvernul"
- Profimedia

Discuţiile dintre cei doi au vizat mai multe subiecte importante printre care şi provocările de securitate, adaugă sursa. "Suntem profund îngrijoraţi cu privire la unele dintre planurile pe care le-am văzut venind dinspre Rusia pentru a încerca să destabilizeze guvernul", a spus Blinken în cursul întâlnirii, citat de Reuters. "Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi şi întreaga regiune, dar şi despre eforturile depuse de către autorităţile de la Chişinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei şi asigurarea securităţii cetăţenilor noştri", a declarat la rândul său Maia Sandu.

Maia Sandu a acuzat luni Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în R.Moldova

Totodată, şefa statului moldovean a mulţumit Statelor Unite pentru asistenţa oferită. "Suntem recunoscători poporului american pentru contribuţia consecventă la dezvoltarea democraţiei, a instituţiilor publice şi pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienţi economic şi energetic, dar şi mai performanţi în domeniul securităţii", a subliniat Maia Sandu, citată în comunicat.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat luni Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în ţară cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar din Belarus, Serbia şi Muntenegru, care ar urma să desfăşoare acţiuni violente deghizate în proteste în Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » Maia Sandu, întâlnire cu Antony Blinken la Munchen: "Suntem profund îngrijoraţi cu privire la planurile Rusiei de a încerca să destabilizeze guvernul"