Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Manifestanții de la Kiev rămân pe baricade

Baricadele din piaţa centrală de la Kiev rămân în picioare, deşi guvernul a cerut înlăturarea lor până în această seară. S-a găsit, totuşi, un compromis.

de Redactia Observator

la 16.02.2014 , 09:31

Prin baricade au fost deschise puncte de trecere, dar nu toţi protestatarii sunt de acord cu această decizie.

Pe de altă parte, în apropierea pieţei au avut loc ciocniri între manifestanţi şi susţinători ai preşedintelui Viktor Ianukovici.

O televiziune locală a difuzat imagini înregistrate după ce susţinătorii preşedintelui Ianukovici au încercat să manifesteze în piaţa Maidan, controlată de protestatari. Câţiva dintre aceştia, mascaţi, în ţinută militară şi înarmaţi cu bâte, s-au repezit asupra intruşilor şi i-au lovit cu brutalitate.

Vezi și

Alţi protestatari au încercat să împiedice ziariştii să filmeze incidentul care nu le dă o imagine prea bună. aici când îi pune mâna pe obiectiv, e f scurt, pe la 1.19. şi continuaţi cu alt rănit

Cei mai radicali dintre manifestanţi recunosc că ar putea recurge la forţă pentru a doborî actuala putere. Ei nu sunt de acord nici cu decizia liderilor protestului de a permite, de acum înainte, circulaţia prin baricadele din jurul pieţei.

Oricum, protestatarii nu acceptă ultimatumul puterii de a demola baricadele până în această seară. Mai ales că, deşi manifestanţii arestaţi au fost eliberaţi, ei rămân sub urmărire penală. Liderii opoziţiei încearcă să ţină protestul sub control şi să continue negocierile fără să facă mari concesii.

Veteranii de război, susţinători ai opoziţiei, care au jucat un rol important în timpul protestelor, au comemorat ieri 25 de ani de la retragerea armatei sovietice din Afganistan.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Manifestanții de la Kiev rămân pe baricade