Antena Meniu Search
x

Video Manifestații pro-palestiniene în Londra și Paris. Spiritele s-au încins în Hexagon

Tensiunile dintre Israel şi Palestina au trecut graniţele. Au fost violenţe azi la Paris la o demonstraţie de solidaritate cu palestinienii. 

de Redactia Observator

la 15.05.2021, 21:15

Vezi și

Spiritele s-au încins în momentul în care jandarmii au încercat să oprească marşul care avea loc ilegal. Poliţia din Hexagon a intervenit cu tunurile cu apă, după ce a fost atacată de protestatari cu pietre şi sticle. Mitinguri de solidaritate împotriva raidurilor israeliene au avut loc şi la Londra, Sydney şi Melbourne.

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul Londrei în sprijinul poporului palestinian, solicitând Guvernului britanic să intervină pentru a înceta operaţiunea militară israeliană.

Manifestanţii s-au adunat la prânz în faţa Marble Arch, lângă Hyde Park, de unde au plecat către Ambasada Israelului, de cealaltă parte a parcului, arborând drapele palestiniene şi mesaje prin care cereau "eliberarea" teritoriilor palestiniene.                

"Este esenţial ca Guvernul britanic să ia măsuri imediate", au declarat organizatorii, printre care coaliţia Stop the War, Asociaţia musulmană a Marii Britanii, organizaţia Palestine Solidarity Campaign şi Campania pentru dezarmare nucleară. 

Pe acelaşi subiect

"Nu mai trebuie permis ca violenţele brutale contra poporului palestinian şi opresiunea de către Israel să rămâne nepedepsite", au adăugat ei, denunţând atacurile care au ucis civili în Gaza drept "crime de război".                

"Guvernul britanic este complice la aceste acte de mult timp pentru că oferă susţinere militară, diplomatică şi financiară Israelului", au mai spus organizatorii. 

Ostilitățile au continuat în Gaza

În Gaza, ostilităţile au continuat. Clădirea în care erau sediile Al Jazeera şi Associated Press s-a prăbuşit după ce a fost lovită de o rachetă israeliană. Violenţele dintre palestinieni şi israelieni din ultima săptămână s-au soldat până acum cu 150 de morţi şi peste 1.000 de răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Manifestații pro-palestiniene în Londra și Paris. Spiritele s-au încins în Hexagon