Antena Meniu Search
x

Măsuri de securitate fără precedent pentru maratonul de la New York

Oraşul New York sfidează ameninţarea teroristă. La cinci zile după atacul de pe pista de biciclişti din Manhattan, peste două milioane de oameni ies pe stradă.

Vezi și

Oraşul New York sfidează ameninţarea teroristă. La cinci zile după atacul de pe pista de biciclişti din Manhattan, peste două milioane de oameni ies astăzi pe străzi pentru a urmări maratonul anual, unul din marile evenimente ale oraşului.

New York se aseamănă astăzi, în multe privinţe, cu o fortăreaţă. Maratoniştii vor strabate tot oraşul şi traseul include multe puncte vulnerabile. Iar atacul, inspirat de Statul Islamic, care a făcut opt victime în ziua de Halloween, a ridicat tensiunea în oraş. Totuşi, pe străzi sunt aşteptaţi până la 2,5 milioane de spectatori.

Arterele importante care se intersectează cu traseul maratonului sunt blocate de camioane grele, umplute cu nisip. Acestea sunt menite să împiedice un eventual atac cu maşina, asemenea celui de pe pista de biciclişti.

Primăria şi agenţiile de securitate locale şi federale au luat măsuri şi împotriva altor ameninţări potenţiale. Pe uscat, în aer şi pe apă, sute de poliţişti şi agenţi anti-tero veghează pentru ca evenimentul să decurgă fără incidente. 

Pe lângă atacul de marţi, serviciile de securitate au mereu în vedere atentatul care a îndoliat maratonul de la Boston, în 2013. Atunci, trei oameni au murit şi peste 260 au fost răniţi de explozia unor bombe plasate de doi terorişti imigraţi din Cecenia. Autorităţile subliniază însă că acum NU există indicii de ameninţări concrete.

Autorităţile au făcut apel şi la public pentru a susţine forţele de ordine. Spectatorii sunt invitaţi să renunţe la navigaţia pe reţelele sociale şi să fie, în schimb, atenţi la tot ce se petrece în jur. Iar orice fapt suspect trebuie semnalat de îndată poliţiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Măsuri de securitate fără precedent pentru maratonul de la New York