Antena Meniu Search
x

Genţile femeilor sunt pline cu medicamente! 8 din 10 doamne au mereu la ele o pastilă anume

Genţile femeilor sunt mereu pline de surprize. Înăuntrul lor se ascund o sumedenie de obiecte, de la cele mai comune până la cele mai ciudate.

Vezi și

Genţile femeilor sunt mereu pline de surprize. Înăuntrul lor se ascund o sumedenie de obiecte, de la cele mai comune până la cele mai ciudate. Pentru a fi sigure că nu le lipseşte nimic, doamnele şi-au aprovizionat genţile cu medicamente. Cel mai întâlnit medicament din poşetele româncelor este calciul.

Conform unui studiu recent, opt din zece femei au în geantă pastile de calciu. Multe dintre femei urmează o cură de tratament cu vitamine, în special calciu fără recomandarea medicului.

- Card, bani, telefonul, diverse şi medicamente.

- Ce medicamente aveţi, puteţi să ne arătaţi? 

Pe acelaşi subiect

- Folosesc foarte des calciu. Foarte des îl folosesc că eu am, oricum fiecare femeie are în geanta ei câte un calciu. De fiecare dată când am nevoie de el nu îl găsesc tot timpul.

Deseori doamnele folosesc calciu pentru a avea oase puternice, spun ele.

- Păi, portofelul, nu ştiu mai am caiete şi nu ştiu, vitamine. Ok, deci am portofelul, un calculator, nişte pixuri, gumă, şi calciu. Mă ajută la oase.

Cu toate acestea, specialiştii trag un semnal de alarmă şi ne avertizează că orice medicamente, inclusiv vitaminele consumate în exces produc efecte negative. Mirela Manea, profesor universitar Facultatea de Medicină: "Calciul este frecvent întâlnit în automedicaţia administrată de diverse persoane, pentru că orice stare de rău se consideră, aşa cum spun pacientele mele, cădere de calciu pe sistem nervos, şi atunci îşi administrează singură câte o pstilă. Fără să fie o dozare de calciu corectă."

Doza este un criteriu foarte important pe care trebuie luat în vedere atunci când oamenii hotrăsc să ia vitamine după ureche. Mirela Manea, profesor universitar Facultatea de Medicină: "Orice exces nu e bun, excesul de calciu poate să ducă la apariţia calculilor în diverse zone. Eu vreau să trag un semnal de alarmă."

În afara medicamentelor, femeile au în geantă lucruri care le fac să se simtă liniştite. Machiajele sunt nelipsite din genţile doamnelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Genţile femeilor sunt pline cu medicamente! 8 din 10 doamne au mereu la ele o pastilă anume