Antena Meniu Search
x

Marea Britanie respinge a treia oară acordul pentru Brexit. UE convoacă summit de urgență

Parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit prezentat de premierul Theresa May, aducând la apogeu criza legată de ieșirea țării din UE. În urma deciziei Camerei Comunelor, Consiliul European a convocat un summit pe 10 aprilie.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.03.2019, 00:08

Premierul britanic Theresa May
Parlamentul britanic a respins a treia oară acordul pentru Brexit - Hepta

Parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit prezentat de premierul Theresa May, aducând la apogeu criza legată de ieșirea țării din UE. Țara riscă astfel să părăsească Uniunea pe 12 aprilie, fără înțelegere. În urma deciziei Camerei Comunelor, Consiliul European a convocat un summit pe 10 aprilie.

Camera Comunelor a respins cu 344 de voturi la 286 acordul pentru Brexit înaintat pentru a treia oară de Premierul Theresa May. 

Șeful guvernului britanic a avertizat că este respingerea are consecințe grave și că Marea Britanie riscă să iasă din Uniunea Europeană pe 12 aprilie. Asta înseamnă că nu e timp pentru a mai negocia un nou acord, a mai spus May.

În replică, liderul opoziției, laburistul Jeremy Corbyn, a cerut demisia premierului și alegeri anticipate.

Summit al Consiliului European pe 10 aprilie

Votul negativ din Camera Comunelor a provocat măsuri imediate și la Bruxelles. Donald Tusk, Președintele Consiliului European, a convocat un summit al liderilor europeni pe 10 aprilie, cu 2 zile înainte de termenul de ieșire din UE a Marii Britanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie respinge a treia oară acordul pentru Brexit. UE convoacă summit de urgență