Antena Meniu Search
x

Marea Britanie și-a atins obiectivul vaccinării persoanelor de peste 50 de ani în ziua în care s-a a dat drumul măsurilor de relaxare

Regatul Unit şi-a atins, cu un uşor avans, obiectivul de a vaccina - până la jumătatea lui aprilie - cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani şi persoanele cele mai vulnerabile şi expuse, a anunţat Guvernul britanic, relatează AFP:

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 15:04

O femeie în vârstă este vaccinată împotriva coronavirusului, în Marea Britanie
O femeie în vârstă este vaccinată împotriva coronavirusului, în Marea Britanie - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Am depăşit, în prezent, o etapă extrem de semnificativă în programul nostru de vaccinare prin vaccinarea tututor celor care se află în cele nouă grupe de risc mare” din cauza noului coronavirus, care a ucis peste 127.000 de oameni în regat, a anunţat luni, într-un comunicat, premierul Boris Johnson.

Peste 32 de milioane dintre cei 66 de milioane de locuitori ai ţării au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin în Regatul Unit.

Londra îşi menţine obiectivul de a vaccina cu cel puţin o doză de vaccin anticovid toţi adulţii până la sfârşitul lui iulie, în pofida problemelor cu care se confruntă vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford.

Imunitate colectivă, atinsă în Marea Britanie

Pe acelaşi subiect

Cercetătorii din cadrul Universității College London (UCL) au estimat că Marea Britanie și-a atins, luni, imunitatea de grup. Dis de dimineață, oamenii s-au întors în magazinele neesenţiale, frizerii, saloane de infrumuseţare, săli de fitness şi la terase.

Redeschiderea teraselor a fost motiv de sărbătoare pentru britanici. La miezul nopţii, mai multe localuri au scos lacătul de pe uşă după luni întregi de carantină.

Relaxarea vine la o zi după ce Regatul Unit a înregistrat doar şapte decese provocate de coronavirus, cel mai scăzut bilanţ din septembrie şi până acum. Totodată, Marea Britanie are cei mai mulţi oameni vaccinaţi din toată Europa. Peste 32 de milioane de oameni au primit cel puţin prima doză, adică peste 60% din populaţia adultă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie și-a atins obiectivul vaccinării persoanelor de peste 50 de ani în ziua în care s-a a dat drumul măsurilor de relaxare