Antena Meniu Search
x

Video Marea relaxare începe pe 1 iunie în România. Ce scenarii sunt pe masa Guvernului Cîțu

Marea relaxare vine la 1 iunie. Este promisiunea făcută de premierul Florin Cîţu, însă pentru acest lucru trebuie să fie vaccinaţi peste cinci milioane de români. Pe masa guvernului sunt acum mai multe scenarii.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 05.04.2021, 21:32

Vezi și
  • Din vară, accesul la concerte şi spectacole s-ar putea face pe baza unui test negativ sau a certificatului de vaccinare. Și sezonul estival va începe anul acesta cu o întârziere de o lună. 

Florin Cîțu, premierul României: 1 iunie este data la care vrem să venim cu mai multe măsuri care să ne ducă către normalitate.

O altfel de normalitate, diferita de cea de dinainte de pandemie, dar cu restricţii mult mai permisive decât ce avem acum. Premierul promite concedii mai bune şi mai sigure ca cele de anul trecut, chiar la noi în ţară

Deși înregistrează multe cazuri Turcia nu duce lipsa de turiști. Primii români turiști români au ajuns deja în Turcia încă de săptămâna trecută, dar premierul Florin Cițu spune că vom putea merge la plajă începând cu dată de 1 iunie fără la fel de multe restricții. Asta dacă se va ajunge la o imunizare de masă. Într-un scenariu pesimist, la finalul lunii mai vor fi imunizate aproximativ cinci milioane de români, însă pentru a face paşi importanţi spre redeschiderea economiei peste 70% din populaţie trebuie să fie imunizată. Şi pentru asta Guvernul apelează la orice pentru a-i convinge şi pe cei mai înverşunaţi antivaccinişti. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat ca vrea sa facă un parteneriat cu Biserica pentru a convinge cât mai mulți oameni să se vaccineze în special din mediul rural și asta pentru a ajunge pana la finalul lunii iulie 10 milioane de romani vaccinați.

Pe acelaşi subiect

Jumătate de milion de doze Pfizer-BioNtech au ajuns în România într-o singură zi

Astăzi, a ajuns în România cea mai mare tranşă de vaccinuri Pfizer, 500.000. Cu întârzire de câteva ore însă. Avionul cargo care trebuie să aducă serurile în ţară a fost plin cu alte mărfuri, iar firma de curierat nu a mai avut loc pentru dozele de vaccin. 

Am putea avea nevoie dovada imunizării pentru a participa la concerte sau alte evenimente. Certificatul verde nu va fi necesar pentru vacanţele din ţară.

Din vară ne-am putea întoarce și la concerte, însă înainte de asta premierul Florin Cîțu vrea să organizeze cel puțin un concert-experiment, la fel cum se întâmplă și in țările din vestul Europei.Iar în mai multe instituţii de cultură se vor organiza spectacole. Tot experimentale. 

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: Se poate crea o platformă pe telefonul mobil care să-ți dea rezultatul în 15 minute. Platforma include și cumpărarea biletului, odată cu aflarea rezultatului testului. Și atunci biletul include și prețul testării. 

Adriana Popescu, director comunicare TNB: Controlul acestor documente presupune venirea la spectacol cu cel puțin o oră înainte. 

Daniel Jinga, manager interimar Opera Naţională Bucureşti: Nu ne este frică. Majoritatea dintre artiștii Operei sunt vaccinați. Foarte mulți artiști au făcut Covid și au anticorpi. 

Şi la restaurante e posibil să avem nevoie de test negativ Covid

Alin Stoica, prefectul Bucureştiului: Au venit cu această propunere de a ne uită la posibilitatea de a redeschide restaurantele cu conditioanrea de a face un test înainte de a intră și testul să fie plătit de client.

Toate măsurile de relaxare urmează să fie decise de un grup de lucru din care vor face parte reprezentanți de la toate ministerele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Marea relaxare începe pe 1 iunie în România. Ce scenarii sunt pe masa Guvernului Cîțu