Antena Meniu Search
x

Marea Chinei de Est este ameninţată de un dezastru ecologic

Un petrolier sub pavilion panamez este în flăcări şi ar putea exploda, la două zile după ce s-a lovit de o altă navă.

Vezi și

Un petrolier sub pavilion panamez este în flăcări şi ar putea exploda, la două zile după ce s-a lovit de o altă navă. Până acum s-a confirmat doar decesul unuia din cei 32 de marinari din echipaj dar se crede că niciunul dintre ei nu mai este în viaţă. Pompierii şi echipele de salvare acţionează cu mare greutate, din cauza fumului toxic şi a vremii nefavorabile.

La două zile după accident, uriaşul incendiu de la bordul petrolierului nu a fost încă stăpânit. Nava transporta petrol iranian şi avea un echipaj de 32 de persoane. Până acum s-a recuperat un singur trup neînsufleţit, încă neidentificat, dar nu există indicii că ar exista supravieţuitori. 

Petrolierul poate să explodeze sau să se scufunde în orice moment, potrivit autorităţilor chineze. La bord se aflau 136.000 de tone de petrol brut extrem de uşor, mult mai periculos decât cel greu. Substanţa se poate amesteca foarte uşor cu apa mării şi este extrem de greu de detectat. Se crede că o mare parte din încărcătură s-a evaporat dar cantitatea rămasă poate provoca un dezastru ecologic fără precedent din 1991. Guvernul chinez a trimis la locul catastrofei 10 nave de intervenţie, la care se adaugă mai multe vase pescăreşti. 

Coreea de Sud a mobilizat, de asemenea, o navă a Pazei de Coastă şi un elicopter iar un avion militar american a survolat zona în căutarea eventualilor supravieţuitori. Deocamdată nu este cunoscută suprafaţa afectată de scurgerea de ţiţei.

Accidentul a avut loc la aproximativ 260 de kilometri de Shanghai. Cealaltă navă implicată, un cargou chinez care transporta grâu, a suferit doar avarii minore iar echipajul său este nevătămat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Marea Chinei de Est este ameninţată de un dezastru ecologic