Marea Neagră, coşul de gunoi al Europei de est, conform unui reportaj BBC
Marea Neagră a ajuns coşul de gunoi al Europei de est! Este alarma lansată de postul BBC care a realizat un material despre cea pe care o considerată cea mai poluată mare din Europa.
Marea Neagră a ajuns coşul de gunoi al Europei de est! Este alarma lansată de postul BBC care a realizat un material despre cea pe care o considerată cea mai poluată mare din Europa. Are de două ori mai multe gunoaie decât Marea Mediterană. În Ucraina oamenii au fost chiar îndemnaţi să evite scăldatul pentru a nu se îmbolnăvi.
Peisajul dezolant a fost surprins de postul de televiziune BBC în staţiunea Batumi din Georgia. La doar 300 de metri de Marea Neagră se află o groapă uriaşă de gunoi.
Principala sursă de poluare nu o constuite însă gropile de gunoi. Ci principalele râuri din estul Europei care se revarsă în Marea Neagră, pline de deşeuri şi substanţe chimice.
În Ucraina, locuitorii au fost deja îndemnaţi să evite scăldatul în Marea Neagră, pentru că apa nu atinge standardele de siguranţă. Avertismentul alarmant nu i-a speriat însă pe cei hotărâţi să înoate.
- Italia: Statele UE nu pot negocia separat cu SUA. Meloni susţine că alarmismul o îngrijorează mai mult decât...
- România are 6 luni să rezolve problema pensiilor speciale. 700 de milioane de euro din PNRR, blocate de UE
- Românii, primii la majorarea salariilor, însă tot la coada UE. Economiştii explică fenomenul: "E absolut normal"
- Eşec pentru europeni în cursa spaţială. Spectrum, prima rachetă lansată de pe continent, s-a prăbuşit la 30...
- Momentul în care prima rachetă orbitală din Europa se prăbuşeşte la câteva secunde de la lansare
Mulţi dintre ei aleg să ignore pericolul la care se spun sau pur şi simplu nu realizează efectele nocive asupra sănătăţii.
Jurnalistul BBC John Fisher s-a alăturat şi unor cercetători care încearcă să descopere cum poate fi protejată Marea Neagră de poluare. Însă până a găsi răspunsul la această întrebare, oamenii de ştiinţă analizează nivelul de contaminare de la suprafaţa apei şi din adâncurile ei.
Cea mai mare problemă, spun ei, o constituie contaminarea cu antibiotice care cresc rezistenţa bacteriilor. Cercetătorii sunt însă optimişti. În zonele în care apa a fost curăţată sistematic, progresele sunt deja vizibile.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰