Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mark Zuckerberg ar putea deveni curând al treilea cel mai bogat om. Cât de mult a crescut averea fondatorului Facebook în ultimul an

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg este pe cale să devină al treilea cel mai bogat om de pe planetă, după ce averea sa a crescut in acest an cu 73 de miliarde de dolari.

de Redactia Observator

la 29.09.2024 , 10:28

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, și-a crescut averea cu 73,4 miliarde de dolari în 2024, atingând un total de 201 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire Index.

Zuckerberg, în vârstă de 40 de ani, este acum a patra cea mai bogată persoană din lume și face parte din clubul exclusivist al miliardarilor cu peste 200 de miliarde de dolari, alături de Elon Musk, Jeff Bezos și Bernard Arnault, scrie CNN.

Cine completează topul bogaţilor

Vezi și

Cu o avere de 272 miliarde de dolari, Musk, CEO-ul Tesla și X, se află pe primul loc. Bezos, fondatorul Amazon, are o avere de 211 miliarde de dolari, iar Arnault, CEO-ul LVMH, deține 207 miliarde de dolari.

Pe acelaşi subiect

Creșterea averii lui Zuckerberg este strâns legată de performanța acțiunilor Meta Platforms, care au crescut cu aproape 64% în 2024. Vineri, acțiunile Meta au atins un maxim istoric de 568,31 dolari.  Gigantul deține platforme populare precum Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads.

La Meta Connect 2024, Zuckerberg a anunțat că Meta AI este pe cale să devină cel mai utilizat asistent virtual din lume, cu aproape 500 de milioane de utilizatori activi lunar.

Alți magnați din sectorul tehnologic, precum Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, și Larry Ellison, co-fondatorul Oracle, au înregistrat și ei creșteri semnificative ale averii în 2024, de 62,2 miliarde de dolari și respectiv 58,6 miliarde de dolari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri externe » Mark Zuckerberg ar putea deveni curând al treilea cel mai bogat om. Cât de mult a crescut averea fondatorului Facebook în ultimul an